Skip to content
Upcoming

Eerste blik op de Nike Air Max 1 ‘N7’

8 mei 2018 11:29
Eerste blik op de Nike Air Max 1 ‘N7’

De Nike N7 collecties worden gemaakt als eerbetoon en inspiratiebron voor en door de oorspronkelijke bewoners van  Noord-Amerika. Dit jaar komt er een Nike Air Max 1 ‘N7’ die onderdeel is van de 2018 collectie.

Nike’s N7 wordt ingezet om op een langdurige termijn de jonge oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika te inspireren. Ook is het doel om deze jongeren de kans te geven om mee toe doen met sport en lichamelijke activiteiten. De filosofie die Nike hierbij hanteert is: “Bij elke afweging moeten we rekening houden met de impact van onze beslissingen op de komende zeven generaties.”

De collecties van N7 worden dan ook gemaakt van organisch katoen en gerecycled polyester. Hierdoor wordt er veel gebruik gemaakt van duurzame innovaties om een minder negatieve impact te hebben op het milieu. Sinds de lancering in 2007 is het een terugkerend concept en helpt het verschillende programma’s voor jongeren.

De nieuwe Air Max 1 heeft een blauw met witte colorway. De mudguard is gemaakt van canvas en heeft een ‘acid wash’ patroon. De Swoosh heeft een donker paarse kleur die goed contrasteert met de colorway. De sneaker heeft een twee kleurige transparante outsole.

Er is nog geen releasedatum bekent maar gezien de zomerse colorway verwachten we ze deze zomer nog! Voorlopig moeten we het nog doen met de foto’s, check ze hieronder.


Nike Air Max 1 ‘N7’


Images: DirtyMoney823