Skip to content
Brand

Een top 10 Timberland boots voor de herfst

30 oktober 2022 20:11
Een top 10 Timberland boots voor de herfst

Vooral in de herfst en winter zie je veel mensen met Timberland boots op straat. Het zijn de meest ideale schoenen om je warm te houden tijdens de koude dagen. Nu vraag je je misschien af: Wat is de connectie tussen Sneakerjagers en Timberland? Daarvoor is de geschiedenis van Timberland belangrijk!

Geschiedenis Timberland

Timberland laarzen kwamen voor het eerst op de markt in 1973. Het merk wilde laarzen ontwerpen die bestand waren tegen weer en wind. Het bedrijf heette toen nog ‘The Abington Shoe Company’ en stond al sinds de jaren ’60 bekend om waterdichte schoenen. De Timberland boot verkocht op een gegeven moment zo goed dat het bedrijf zichzelf zichzelf omdoopte tot ‘The Timberland Company’.

Maar naast de geschiedenis van het bedrijf is Timberland ook verbonden met de streetwear scene. Dit komt doordat de rapper Notorious B.I.G het merk noemde in één van zijn nummers. Destijds was het bedrijf nogal bang om geassocieerd te worden met de rap scene. Het tegenovergestelde gebeurde echter en Timberlands verkocht beter dan ooit tevoren.

Hiphop en de streetwear scene hebben het merk veel populariteit gebracht. De hype rond Timberlands gaat door tot op de dag van vandaag.

Top 10 Timberlands voor de herfst

TBLHTG RubberToe Hiker WP

Snipes

Met deze stijl straal je een trendy outdoor look uit. De extra versteviging op de toebox, de dikke zool en het vetersysteem dragen daar allemaal aan bij. De strakke zwarte look is gemakkelijk te combineren met andere items.

Timberland Sky 6 In Lace Up Black

Foot Locker

De tweede komt ook in het zwart! De grijze heel valt gelijk op. Om nog meer op te vallen is er een platformzool onder de schoen geplaatst. De zilveren kanten oogjes maken de look compleet.

Timberland Greyfield Boots WMNS

JD Sports

Deze clean kleurstelling komt in WMNS maten. Een heldere optie voor de herfst en de winter. Opnieuw valt de zool op. De schoen komt iets hoger dan de enkel, voor warmte en ondersteuning.

Timberland 6″ Premium Boot

Snipes

Deze opvallende kleurstelling heeft meerdere kleuren op het bovenwerk. De groene en gele details geven de schoen een speelse uitstraling. De hoge snit beschermt je in de winter.

HERITAGE 6 INCH PREMIUM

BSTN

Vintage Vibes! Deze Timberland laars heeft een used look en komt in de klassieke Timberland stijl.

Timberland Greyfield WMNS

JD Sports

Een andere versie in WMNS maten. De zwarte zool contrasteert met het beige bovenwerk. De veters voegen een outdoor look toe.

6 Inch Premium Boot

BSTN

Nog een premium boot in deze top 10. De bovenkant heeft een donkergrijze, lichtgroene look. De lacelooks en het tonglabel zorgen voor extra accenten.

Timberland 6 Inch

Footshop

Een klassieker! De beige colorway met zwarte details en outdoor veters is een must-have! Deze versie heeft ook een extra warme binnenvoering.

Timberland Greyfield Leather Boot Black

Foot Locker

Deze leren boot is warm en stijlvol tegelijk. Een strakke look voor de winter die gemakkelijk te combineren is. Ook een aanrader voor sneeuw en buitenavonturen.

Timberland Heritage 6” Premium Boot

Foot Locker

Nog een klassieker om mee af te sluiten: de boot in zijn klassieke look. In de winter of in het algemeen bij je streetstyle outfit, hiermee ga je nooit de fout in!

Als je altijd op de hoogte wilt zijn van het laatste sneaker- en streetwearnieuws, kun je de Sneakerjagers-app downloaden. Hier vind je het laatste sneaker nieuws, onze releasekalender, enkele giveaways, de laatste release informatie en nog veel meer. Alles in één app!