Skip to content
Events

Een terugblik op ASICS SportStyle Uplift Amsterdam

26 oktober 2022 12:03
Een terugblik op ASICS SportStyle Uplift Amsterdam

Ter gelegenheid van World Mental Health Day op 10 oktober 2022 organiseerde ASICS, ASICS SportStyle Uplift. Het bedrijf toverde het NXT Museum in Amsterdam om tot een pop-up installatie die slechts één dag duurde. ASICS SportStyle Uplift had als doel om het bewustzijn over welzijn te bevorderen.

Sneakerjagers was erbij en daarom geven we je graag even een kleine terugblik op het evenement en alles daaromheen.

ASCIS Uplift
Foto’s van ASICS
ASICS Uplift

ASICS SportStyle Uplift

ASCIS heeft ASCIS SportStyle Uplift georganiseerd om bezoekers een unieke en interactieve ervaring te geven gericht op de kracht van beweging. Het merk wil zo hun filosofie onderstrepen en dichter bij de gemeenschap komen.

Dit hebben ze gedaan aan de hand van een audiovisuele experience passend bij het motto ‘Sound Mind, Sound Body’. ASICS liet zien hoe beweging de geestelijke gezondheid kan bevorderen door middel van optredens van dansers, die voor digitale graphics bewogen.

Vervolgens na de show werd iedereen uitgenodigd om dit voorbeeld te volgen. Door middel van full-body oefeningen en stretches geleid door een voice-over was het jouw beurt om tot rust te komen. In een witte overal met groene bedrukking en de nieuwe GEL-1090™ v2 had je alle bewegingsvrijheid. De deelnemers konden ervaren hoe het was om door beweging een opleving te voelen.

ASICS Uplift

Om aan te tonen dat het daadwerkelijk iets had opgeleverd, had het publiek een speciale mind uplifter tool. Die het gehele evenement de emotionele en cognitieve toestand bijhield. Vervolgens werden er gepersonaliseerde stemmingsprojecties gecreëerd om te bewijzen dat je gedachten een Uplift hebben gekregen.

ASICS Uplift
ASICS Uplift

GEL-1090™ v2

ASICS gebruikte het evenement ook om een nieuwe sneaker te introduceren. Zoals eerder genoemd droeg het publiek een GEL-1090™ v2. De GEL-1090™ is voor het eerst uitgebracht in 2004 en was al snel een favoriet onder de hardlopers dankzij het slanke ontwerp en het superieure comfort.

De GEL-1090™ v2 is ontworpen door de Deense Freja Wewer. De nieuwe GEL-1090™ v2, kwam voort uit haar recente samenwerking met het merk waarin ze onderzocht hoe je het welzijn in een stad kunt verbeteren. Het paartje heeft zowel sportieve- als stijlelementen en zal volgende maand in November 2022 een wereldwijde release krijgen.

Na het bijwonen van dit evenement weten wij hoe belangrijk het is om genoeg beweging te krijgen. Want door middel van beweging zit je daadwerkelijk lekkerder in je vel. Dus ga naar die sportschool! Zorgen voor onze mentale gezondheid is even belangrijk als zorgen voor onze fysieke gezondheid.

Bekijk de video hieronder voor een indruk van ASICS SportStyle Uplift!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app

ASICS Uplift
ASICS Uplift
ASICS Uplift
ASICS Uplift
ASICS Uplift
ASICS Uplift
ASICS Uplift