Skip to content
Editorial

Een Sneakerjagers Recap over de Overkill Keulen Opening Event

22 oktober 2021 09:39
Een Sneakerjagers Recap over de Overkill Keulen Opening Event

Voor degenen onder jullie die het officiële Sneakerjagers-account op Instagram volgen, hebben het zeker opgemerkt en gevolgd: Het Sneakerjagers team was aanwezig bij de grote opening van een nieuwe winkel van één van de meest gevestigde sneaker retailers in Duitsland, te weten: Overkill Cologne!

Wij waren voor je ter plaatse en hebben alles gevolgd en vastgelegd voor degenen die er op 16 oktober 2021 helaas niet bij konden zijn.

 Overkill keulen
@jawogalerie

Om de nieuwe Overkill winkel in het hart van Keulen te vieren, hebben we een blog post gemaakt en daarmee een recap van de grand opening.

Kijk uit naar mooie foto’s van het spectaculaire interieurontwerp van de nieuwe winkel vanuit alle hoeken. We vroegen ook een paar mensen ter plaatse naar hun mening en interviewden de oprichter Marc voor interessante achtergrondinformatie en spannende inzichten met betrekking tot de nieuwe opening in Keulen en de toekomst van Overkill.

Maar genoeg gepraat en geteased… veel plezier met het lezen!

De uren voor de opening van Overkill Keulen

Al een paar uur voor de officiële opening van de nieuwe winkel van Overkill Cologne om 10.00 uur kwamen talloze sneakerheads uit verschillende plaatsen naar de Hahnenstraße om een goede plaats in de rij te bemachtigen.

Bovendien hebben sommigen zelfs twee dagen tevoren voor de winkel gekampeerd om als eersten naar binnen te mogen. Dat is wat wij betrokkenheid noemen!

Maar er waren ook goede redenen om die dag als een van de eersten in de rij te gaan staan, die uiteindelijk veel langer was dan verwacht.

In een IGTV-video van Overkill-oprichter Marc liet hij voor de opening weten dat er nog meer specials te verwachten zijn op het openingsevenement.

Duurzame mokken met adidas x Overkill opdruk

Zo werd op deze dag de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ in de winkel uitgebracht en zo vierde adidas samen met Overkill het 30-jarig bestaan van de Equipment Series met de Overkill x adidas EQT CSG 91, die exclusief bij Overkill verkrijgbaar is.

Een ander hoogtepunt was de “Heat Wall”. Volgens het motto “wie het eerst komt, het eerst maalt”, kon je zodra je in de winkel was EEN schoen tegen winkelprijs mee naar huis nemen uit een relatief grote selectie gehypete sneakers zoals de nieuwste Clot x Nike Air Max 1. De jongens van Overkill hebben enkele online releases overgeslagen om de Community deze kans te bieden.

 Overkill keulen

Als opwarmertje had Overkill de hele dag door koffie & meer te koop bij een plaatselijke koffiebranderij. Natuurlijk met de zekere Overkill x adidas touch en herbruikbare bekers voor de kleine maar fijne inzet voor duurzaamheid.

Maar nu heb je lang genoeg gewacht om te zien wat er buiten de winkel en in de tijd voor de opening gebeurde.

We zullen je niet langer in spanning houden. Maak je riemen vast en geniet van een spannende rondleiding door de nieuwe Overkill Keulen!

Dit is de nieuwe Overkill Cologne Store

Entree Overkill Keulen
"Heat Stuff" Wall
Be@rbrick standbeeld Showcase bij Overkill Keulen

Zoals je zojuist hebt gezien, is het interieur van de nieuwe winkel uiterst schoon, van hoge kwaliteit en bijna chic. Van urban street vibes is hier geen spoor te bekennen en er is een echte, authentieke sneakerboetiek met veel stijl ontstaan!

Niet alleen sneakers maar ook veel kleding – mega leuk! Het mooie marmer en de heldere verlichting geven de winkel een hoge waarde en het totaalconcept is behoorlijk cool en bijzonder. Ik hoop op vele evenementen in de toekomst om de scène weer samen te brengen. Ik zou ook graag regelmatige evenementen hebben om de Keulse scène weer te stimuleren!

Milko aka @milbree
Sneakerhead Milko at Overkill Keulen
Air Jordan 1 High on-feet von Sneakerhead Milko

Je zult ook het royale gebruik van marmer in de winkel hebben opgemerkt.

Team Overkill heeft de beste natuurlijke marmeren platen rechtstreeks uit Italië laten leveren. Deze werden, evenals de rotsen die bij de ingang te zien zijn, eveneens in Berlijn verwerkt, waar de laatste hand werd gelegd aan de afwerking.

Overkill keulen
adidas ZX Outsole in een van de marmeren rotsen bij Overkill Cologne
Sneakerhead Sven at Overkill Köln
adidas EQT ADV von Sneakerhead Sven

Eindelijk weer een van de grote spelers in Keulen!

De nieuwe Overkill winkel in Keulen is een prachtige winkel. Heel schoon en helder, maar zeker niet te steriel.

Mensen komen hier graag. Ik hoop op veel gebeurtenissen en evenementen in de toekomst die de scene weer verenigen en netwerken.

Sven aka @wickeda_

Overkill x adidas EQT CSG 91 | GY5388

Een groot hoogtepunt van de dag was natuurlijk de release van de Overkill x adidas EQT CSG 91, een collab dat de 30e verjaardag van de adidas Equipment-reeks viert, evenals de opening van de nieuwe winkel.

Lees hier meer over de nieuwste samenwerking tussen Overkill en adidas:

De adidas Equipment CSG 91 Overkill komt bijna uit >>

GY5388
GY5388
GY5388

Ter gelegenheid van het nieuwe filiaal in Keulen biedt Overkill nu ook ter plaatse behoorlijk coole prints op T-shirts en meer aan. Dit alles, natuurlijk, met een verwijzing naar Keulen met dat zekere Overkill tintje:

Overkill Köln Merchandise
Overkill Köln Merchandise T-Shirt Black
Overkill Köln Merchandise Sweater
Overkill Köln Merchandise T-Shirt White

Sneakerjagers interview met Marc Leuschner van Overkill

Zoals beloofd, stelden wij een van de oprichters en CEO’s van Overkill een paar vragen over de opening van de nieuwe winkel en de daarmee gepaard gaande verandering in de sneaker-scene in Keulen en/of Duitsland. Ondanks alle drukte nam onze goede vriend Marc een paar minuten vrij van zijn drukke schema om hem te interviewen:

Maya in een interview met Marc Leuschner, CEO van Overkill

Hoi Marc, onze eerste vraag zou zijn: Waarom juist Keulen? Wat is de achtergrond van de keuze van de locatie?

Als Sneakerness-partner van het eerste uur hebben we hier de afgelopen jaren een goed netwerk opgebouwd. We hebben authentieke mensen ontmoet en zijn nu behoorlijk goed genetwerkt in de omgeving van Keulen. Bovendien wilden mijn team en ik er zeker van zijn dat we een stad zouden vinden waar we een authentiek team ter plaatse kunnen leveren. Het moet dezelfde passie, dezelfde waarden en hetzelfde engagement uitstralen als wij in Berlijn doen.

Bovendien was de keuze voor een nieuwe vestigingsplaats in Keulen uit louter strategisch-economisch oogpunt gewoon zinvol. Met Düsseldorf naast de deur, biedt Keulen een sterk verzorgingsgebied. Ook de Belgische gemeenschap en delen van de Franse gemeenschap kunnen worden opgepikt.

Keulen stond al zo’n 5 jaar op onze radar. Het idee voor een nieuwe winkel in Keulen bestond dus al heel lang. We waren eigenlijk gewoon onze tijd aan het afwachten en nu is het eindelijk hier! Eigenlijk wilden we Overkill Cologne begin dit jaar openen. Helaas werd dit met een paar maanden uitgesteld vanwege Corona en de daarmee gepaard gaande hindernissen zoals verbouwingen die wij moesten uitstellen.

Zijn er al speciale features zoals samenwerkingen, evenementen, release parties of iets dergelijks gepland voor en tijdens Overkill Cologne?

Voor toekomstige projecten is het natuurlijk super interessant dat we de Keulse identiteit nu ook kunnen integreren in toekomstige samenwerkingen en andere projecten. Voor het volgende sneakerontwerp kan Keulen als inspiratiebron dienen naast Berlijn. Natuurlijk hebben we nu een heleboel mogelijkheden.

In het algemeen is het echter belangrijk hier te vermelden dat alle producten die wij lanceren altijd in Berlijn en Keulen verkrijgbaar zullen zijn. We willen niet eens beginnen met exclusives alleen voor Berlijn of Keulen. We zijn nu op beide locaties beschikbaar en dat willen we met alles erop en eraan communiceren.

Hoezeer keek je persoonlijk uit naar Keulen? Is het nu cool, nieuw en opwindend of is Berlijn nog steeds je baby?

Dus in de eerste plaats is Berlijn natuurlijk mijn geboortestad. Ik heb zelf meegewerkt aan de bouw van de nieuwe winkel in Keulen. We hebben in totaal 22 reizen van Berlijn naar Keulen op eigen houtje gemaakt, wat betekent dat 80% van alles wat je hier kunt zien door ons is gedaan. In het team hebben we een relatief groot aantal mensen die getalenteerde ambachtslieden zijn of die in hun beroepsleven vóór Overkill als ambachtsman, schilder of stukadoor hebben gewerkt. Dit geeft ons natuurlijk het voordeel dat wij precies weten wat en welke waarden in de nieuwe winkel zijn ingebouwd.

Overkill Cologne is natuurlijk een statement dat we gemaakt hebben. Iedereen die hier werkt, vindt dat hij geluk heeft hier te zijn. Als Berlijner kijkt je waarschijnlijk af en toe jaloers om. Maar het is geen wonder met dit nieuwe interieur – een strakke look, tijdloos en zeer premium met de aparte uitstraling van een sneakerboetiek. We hebben hier al over nagedacht en denken erover om de winkel in Berlijn binnenkort misschien te upgraden om dezelfde voorwaarden te scheppen. Voorlopig moeten we echter doorgaan en geld inzamelen voor nieuwe projecten zoals dit.

Hoe denk je dat de opening van een nieuwe winkel in Keulen de sneakerwereld in Duitsland zal beïnvloeden?

Iedereen die ons kent, dat is Overkill, weet dat we de neiging hebben om de beste producten van de verschillende sneaker merken te hebben. Met de opening van Overkill Cologne, bieden we nu ook veel meer kleding aan. Hier kun je een goede, selectieve keuze verwachten van kleding van vele topmerken, maar ook van vele zeldzame streetwear labels. De goede mix van dit alles, plus een flink aantal sneakers in beperkte oplage, is wat de winkel bijzonder maakt en, in deze vorm, met dit assortiment, ook een specialiteit in Keulen die hier nog niet bestaat.

Ik denk dat wij met de nieuwe winkel kunnen voldoen aan de eerdere roep om meer en een nieuw contactpunt kunnen bieden dat in dit verzorgingsgebied nog niet bestaat. Bovendien kunnen wij nu de vraag van de gemeenschap nog meer ontdekken en een stap dichter bij de Duitse scène komen.

Puur theoretisch, in welke stad zou je zich de volgende winkel kunnen voorstellen, bijvoorbeeld?

Als ik spontaan zou moeten antwoorden, zou ik waarschijnlijk Hamburg als eerste noemen. Als het in het algemeen een kwestie is van het vinden van een stad met een groot verzorgingsgebied, dan zouden we ons zeker richten op Frankfurt of München. Maar ik moet zeggen dat München natuurlijk een prachtige stad is, maar we zien onszelf niet echt in München. Een van de redenen is dat je altijd moet kijken naar de dichtheid van de winkeliers, er zijn al enkele winkeliers in München die hun ding goed doen en gevestigd zijn.

Aan de andere kant is men geneigd te kijken naar welke stad momenteel een beetje ondermaats presteert, en Hamburg ligt niet zo ver van Berlijn. In theorie en praktijk zijn er echter, zoals zo vaak, grote verschillen, en daarom zijn er geen plannen om in de nabije toekomst nog een winkel te openen.

Vooral na zulke grote investeringen in de nieuwe winkel, en in onze nieuwe website, die volgende maand wordt gelanceerd, moeten we diep ademhalen en gewoon doorgaan, aangezien we geen investeerders of dergelijke achter ons hebben.

Maar zoals altijd: You never know.

Foto Maya en Marc Leuschner

We zijn benieuwd wat ons in de toekomst nog meer van Overkill te wachten staat. Wij danken Marc en de hele Overkill crew voor hun gastvrijheid en openheid en Maya die ter plaatse was voor ons. ❤️

Het hele Sneakerjagers team wenst veel geluk en succes en we kijken nu al uit naar nog veel meer evenementen en bijeenkomsten in de toekomst! We hebben veel plezier gehad en tegen iedereen die er niet bij was of er niet bij kon zijn, moeten we zeggen: Jullie hebben wat gemist. Maar wees niet bedroefd, want de volgende grote gebeurtenis zal zeker snel komen. Blijf op de hoogte van ons sneaker nieuws of volg Sneakerjagers op Instagram.

Geniet nu van meer indrukken van de dag, en van extra foto’s van de winkel:

Overkill mjok
Display met collabs uit het verleden in de Overkill Cologne Store
Kledingafdeling in de Overkill Cologne Store
Kledingafdeling in de Overkill Cologne Store
Nike Dunk Low De La Soul on-feet
Unieke verlichting in de winkel van Overkill Cologne
Display met collabs uit het verleden in de Overkill Cologne Store
Kledingafdeling in de Overkill Cologne Store
Medewerkers Overkill Cologne voor de sokkenwand van Stance
Het nieuwe Overkill Keulen Team + Oprichter Marc