Skip to content
Upcoming

Een goede blik op mogelijk een nieuwe Staple X Nike SB Dunk

27 december 2018 16:35
Een goede blik op mogelijk een nieuwe Staple X Nike SB Dunk

2005, Nike brengt samen met Jeff Staple de SB Dunk Low Pro ‘Pigeon’ uit. De sneaker was een immens succes, de release liep volledig uit de hand en zelfs de politie moest er aan te pas komen. Dit was één van de eerste keren dat de release van een sneaker ook de grote media haalde. Nu komt er een sneaker die aan deze gebeurtenis refereert.

In 2017 werd er een nieuwe ‘Pigeon’ Dunk uitgebracht, namelijk een zwarte uitvoering. De sneaker was bij lange na niet zo hyped als de eerste maar was toch snel uitverkocht. Nu, eind 2018, lijkt de Nike Dunk SB weer terug te komen. Een goed moment voor Nike en Jeff Staple om terug te kijken naar de eerste release, en dan vooral de media aandacht. 

Eerder dit jaar was Jeff Staple al gespot met een nieuwe ‘Pigeon’ colorway. De sneaker had een wit met zwarte samenstelling. Er werd vanuit gegaan dat het een sample was voor de in 2017 uitgekomen Dunk Low. Snel gingen al de geruchten dat het een sample zou zijn voor een nieuwe Staple X Nike SB Dunk Low. Nu heeft ook pro-skate Eric Koston ook een paartje ontvangen. De outsole van de sneaker is transparant en hier onder staan de koppen van verschillende mediaberichten. Deze koppen gaan over de release van de originele Dunk SB ‘Pigeon’.

Er is verder, helaas, ook niks bekend over de sneaker. Of er een release gaat komen dat is nog even afwachten.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Staple X Nike SB Dunk Low Pro ‘Pigeon’

Image by: Eric Koston
Image by: sk8thegr8