Skip to content
Upcoming

Deze schoenen ga je terugzien in de halve finales!

14 april 2018 10:54
Deze schoenen ga je terugzien in de halve finales!

De loting voor de halve finale van de Champions League en de Europa League begon op 13 april om 13:00. Als eerst werden de halve finales van de Champions League geloot: Bayern Munchen – Real Madrid en Liverpool – AS Roma.

Na deze loting begon de loting voor de Europa League: Arsenal – Atletico Madrid en Olympic Marseille – FC Salzburg. Hieronder de belangrijkste spelers uitgelicht van deze duels!

Bayern Munchen – Real Madrid

Hier heb je een strijd tussen twee Europese grootmachten waarbij er meerdere spelers belangrijk zijn. Maar bij Bayern Munchen is de 29 jarige Lewandowski de grote man van dit seizoen. Hij heeft er in de Bundesliga al 26 in liggen en is ruimschoots de topscorer. Ook in de Champions League heeft hij er al 5 in liggen. De voetbalschoenen waarop Lewandowski zal aantreden zullen de Nike Hypervenom zijn.

Bij Real Madrid is er natuurlijk maar één man, de man die ze naar de halve finale schoot van elf meter. Het gaat natuurlijk over Cristiano Ronaldo! Cristiano Ronaldo heeft er dit jaar al 23 in liggen in La Liga en 15 in de Champions League. De voetbalschoenen waarop Cristiano Ronaldo in de halve finale tegen Bayern zal spelen, zijn de door hem ontworpen Nike Mercurial Superfly 6.

De wedstrijd is 24 keer eerder gespeeld waarbij beide ploegen allebei 11 keer hebben gewonnen en er 2 keer gelijk is gespeeld. Dit betekend dat het een spannende wedstrijd zal worden tussen deze twee grootmachten.

Liverpool – AS Roma

Dit is bij voorbaat een mooie wedstrijd omdat dit betekend dat een “underdog” in de finale zal staan tegen of Bayern Munchen of Real Madrid! De wedstrijd is vijf keer eerder gespeeld waarbij Liverpool twee keer de winst pakt, twee keer een gelijkspel en één keer de winst voor AS Roma.

Bij Liverpool is dit jaar de grote man natuurlijk Mohamed Salah. Salah heeft dit jaar al 29 goals in de competitie en 10 in de Champions League. Salah maakt zich hiermee wekelijks onsterfelijk bij het publiek van Liverpool. Salah speelt het liefst op de adidas X en zal dan ook in de halve finale van de Champions League op deze voetbalschoenen spelen.

Bij AS Roma zal er niet specifiek één speler zijn die eruit springt. AS Roma staat echt bekend om de kracht van het team en presteert dan ook zeer goed als team. Dat toonde ze ook tegen FC Barcelona, de veerkracht van het team leverde een halve finale plaats op.

Arsenal – Atletico Madrid

Dit is een heerlijke pot om op de donderdag avond van te genieten. Dit zijn ploegen die normaal volop strijden in de Champions League maar dit jaar gaan vechten om de andere Europese prijs, de Europa League.

Bij Arsenal is er maar één man die op elke speler een assist kan geven. Mesut Ozil is de grote man bij Arsenal dit jaar. Op zijn adidas Predator geeft Ozil elke 100 minuten 1 assist in de Europa League. De Koning van de assist zal dan hopelijk ook in de halve finale mooie passes geven!

Bij Atletico Madrid is de grote naam Antoine Griezmann. Op zijn puma’s heeft Griezmann al 18 goals gemaakt in La Liga en heeft er in de Europa League ook al drie in liggen.

Olympic Marseille – FC Salzburg

Voor de neutrale voetballiefhebber is het geweldig om te zien dat een “underdog” als FC Salzburg in de halve finale staat van de halve finale van de Europa League. Maar ook deze wedstrijd heeft spelers die onder het vergrootglas zullen komen.

Bij Olympic Marseille is dit Payet. De man die elke vrije trappen er in kan schieten zal in deze halve finale een grote rol kunnen spelen voor Olympic Marseille. Wij hopen uiteraard dat hij er in de halve finale ook een heerlijke vrije trap zal inschieten met zijn Nike Mercurial.

Bij FC Salzburg is het ook een echte teamprestatie. Waarbij zij in de competitie iedere ploeg te sterk af zijn, doen ze in de Europa League niet anders. Ze winnen keer op keer en hebben tegen Lazio Roma pas het eerste verlies gehad in de Europa League.

TOTO?

Wij durven zelf geen toto in te zetten op deze wedstrijden omdat er daadwerkelijk alles mogelijk is maar uiteraard heeft iedereen een voorkeur voor de finale wedstrijden van de Champions League en van de Europa League. Laat ons weten wat jullie voorkeur is!