Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Autry sneakers FAQ

7 januari 2024 17:54
De ultieme Autry sneakers FAQ

Na een periode van roem in de jaren 80 vanwege zijn baanbrekende sneakers, heeft het merk Autry een indrukwekkende comeback beleefd. Hier vind je daarom alle informatie die je zoekt over het teruggekeerde merk Autry!

De geschiedenis van Autry

In 1982 vond de lancering van Autry plaats en veroverde het aanvankelijk bekendheid in de Verenigde Staten met zijn tijdloze sneakers, speciaal ontworpen voor tennis, hardlopen en aerobics. Na een periode van enkele jaren inactief te zijn geweest, werd het merk in 2019 nieuw leven ingeblazen door drie Italiaanse ondernemers. Zij brachten het iconische Medalist-silhouet weer tot leven, met als resultaat een opvallende heropleving binnen de Europese sneakerwereld.

Jim Autry

Het sneakermerk werd in 1982 opgericht door Jim Autry in Dallas, Texas. Door baanbrekende concepten op het vlak van schoenontwerp en technologie won Jim naast verschillende prijzen, ook grote bekendheid.

Zo werden bijvoorbeeld in 1985 de Kicks door ‘Tennis Magazine’ bekroond als vooraanstaande sneakers. Een reden voor deze bekendheid is de tennisschoen die de bijnaam de ‘Medalist’ draagt.

Sinds de oprichting genoot het merk dus van aanzienlijke populariteit, maar deze trend keerde in 2009 toen oprichter Jim Autry overleed. Geen van zijn nakomelingen had namelijk interesse om zijn erfgoed voort te zetten. Als gevolg hiervan verdween het merk uit het oog van het grote publiek.

De grote comeback

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, werd Autry later opgepakt door drie Italiaanse ondernemers. Marco Doro streefde ernaar om, samen met zijn twee zaken partners Gino Zarelli en Alberto Raengo, het vergeten Autry-label te transformeren tot een eigentijds lifestyle merk.

Hun inspanningen waren succesvol, want tegen 2019 trok Autry de aandacht met de geprezen nieuwe editie van de ‘Medalist’, die ditmaal niet alleen in Noord-Amerika populair werd. Daarnaast introduceerde het merk met het ‘Dallas’ model een ander trendy sneakerontwerp. En niet veel later hebben ook andere silhouetten de markt veroverd.

“Autry is veel meer dan schoenen”

Zoals genoemd, wilde de Italiaanse ondernemers Autry transformeren tot een modern lifestyle merk. Zo zei Doro in een interview: “Autry is veel meer dan schoenen.” Naast sneakers, hebben ze het label dan ook uitgebreid met kledingstukken, zoals truien en T-shirts.

Autry sneaker on feet
Asphaltgold
Autry sneakers outfit

De ultieme Autry FAQ

Laten we dan nu overgaan naar de meest gestelde vragen!

Waar komt Autry vandaan?

Het merk Autry is oorspronkelijk afkomstig uit Dallas, Texas uit de Verenigde Staten.

Wat is Autry voor merk?

Autry is een merk dat zich richt op sneakers en lifestyleproducten, bekend om hun trendy designs en aandacht voor kwaliteit.

Hoe vallen Autry sneakers?

Autry sneakers hebben doorgaans een normale pasvorm, ofwel true-to-size. Het wordt daarom aangeraden om je reguliere schoenmaat te kiezen voor de beste pasvorm.

Waarom zijn Autry sneakers populair?

Autry sneakers hebben veel populariteit gewonnen vanwege hun unieke ontwerpen, aandacht voor detail en kwaliteit. Daarnaast steunde Bob Lutz, een beroemde tennisser met 54 titels en 5 Grand Slams in het dubbelspel, de lancering van de New Autry.

Zijn Autry sneakers comfortabel?

Terwijl Autry sneakers altijd al als zeer comfortabel werden beoordeeld, heeft Autry nu ook modellen geïntroduceerd van lams- en nubuckleer voor extra comfort.

Waar koop ik Autry sneakers?

Autry schoenen die zijn uitgebracht, zijn verkrijgbaar op verschillende online marktplaatsen, waaronder StockX. Om deze marktplaatsen te vinden, hoef je alleen maar de naam van de sneaker of de stylecode in te voeren in de zoekbalk van de Sneakerjagers website.

Autry Medalist

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Autry Action Shoes WMNS Autry 01 Low

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Voor aanstaande Autry releases kun je terecht op de officiële website van Autry of bij geselecteerde retailers. Je mist geen enkele toekomstige release door regelmatig de Sneakerjagers website of app te raadplegen!

Worden Autry sneakers in de VS gemaakt?

De Autry sneakers worden gemaakt in Indonesië en bestaan uit een combinatie van materialen. De meeste modellen zijn gefabriceerd met zowel glad als gebarsten leer. Bovendien brengt het merk ook edities uit die een combinatie zijn van leer en suède.

Autry

Wat draag je bij Autry schoenen?

De unisex sneakers van Autry beschikken over een ingetogen en verfijnd design. Deze schoenen zijn zowel sportief als informeel, geschikt voor elke gelegenheid en passend bij diverse stijlen. De combinatie van een witte basis met levendige details biedt je voeten een authentieke uitstraling. Ze zijn daarom moeiteloos te dragen en harmoniëren perfect met jeans, shorts, chino’s en zelfs jurken of rokken!

Bedankt voor je belangstelling in Autry sneakers! We hopen dat al je vragen beantwoord zijn en dat je een dieper begrip hebt gekregen van dit merk. Als je graag meer wilt ontdekken over andere sneaker modellen, raden we je aan een kijkje te nemen in ons Sneaker FAQ overzicht!

Autry Sneakers
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date