Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Autry Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

6 april 2024 17:30
Autry Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Ben je net zo enthousiast over Autry sneakers als wij? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste maat kiest bij het shoppen. Geen zorgen, want met onze Autry Sizing Guide helpen wij jou bij het vinden van de perfecte maat!

Het merk Autry

In 1982 werd het merk Autry opgericht door Jim Autry in Dallas, Texas. Het merk behaalde oorspronkelijk bekendheid in de Verenigde Staten met zijn sneakers, speciaal ontworpen voor tennis, hardlopen en aerobics.

Na het overlijden van Jim Autry in 2009 en het gebrek aan interesse van zijn erfgenamen om het bedrijf voort te zetten, verdween het merk uit de schijnwerpers. Maar na een aantal jaren van inactiviteit werd het merk in 2019 een nieuw leven ingeblazen door drie Italiaanse ondernemers. Zij brachten het iconische Medalist silhouet weer tot leven, wat resulteerde in een heropleving, ook binnen de Europese sneakerwereld.

Daarnaast lanceerde het merk het Dallas model, een ander populair sneakerontwerp. En al snel volgden andere silhouetten die de markt veroverden.

Autry sneakers
Asphaltgold

Hoe bepaal je je eigen maat?

Om te beginnen is het belangrijk om jouw eigen schoenmaat vast te stellen. Het online bestellen van sneakers kan wat lastiger zijn dat het passen van schoenen in een fysieke winkel. Het zou erg frustrerend zijn als je een paar Autry sneakers hebt besteld en ze blijken niet te passen.

Dit heb je nodig

Om je eigen schoenmaat te bepalen, heb je nodig:

  • 2 vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Afmetingen van je voet berekenen

Plaats ten eerste een vel papier op de grond en neem een potlood. Zoek een muur waar je recht tegenover kunt staan en plaats je hielen tegen de muur. Het is ideaal om dezelfde sokken te dragen als die je zou dragen met je nieuwe Autry sneakers.

Positioneer nu het vel papier onder je voet. Je kunt het eventueel vastzetten met tape als het papier niet goed op zijn plek blijft liggen. Sta rechtop met je hielen tegen de muur en begin de omtrek van je voet te tekenen met het potlood. Als dit lastig is, vraag dan om hulp van iemand anders.

Zodra je een duidelijke omtrek hebt getekend, kun je beginnen met meten. Gebruik de liniaal om de afstand vanaf de hiel tot aan het puntje van je grote teen te meten. Noteer dit resultaat in centimeters.

Herhaal dit proces ook voor je andere voet! De meeste mensen hebben namelijk twee verschillende voetmaten en zelfs de kleinste verschillen kunnen van invloed zijn.

Autry Sizing Guide

Laten we nu doorgaan met onze Autry Sizing Guide. We hebben hieronder de meest populaire sneakers, waaronder de Medalist, Dallas en CLC, voor je op een rijtje gezet.

Hoe valt de Autry Medalist?

De Autry Medalist haalt zijn inspiratie uit het vintage design van de jaren 80 en is opnieuw geïnterpreteerd in een moderne stijl. Het opvallende ontwerp kenmerkt zich door het bovenwerk van wit leer en het iconische logo in reliëf op een patch aan de achterzijde.

De Autry Medalist valt iets ruimer uit. Als je twijfelt tussen twee maten, adviseren we om de kleinere maat te kiezen.

Autry Medalist
Autry

Hoe valt de Autry Reelwind?

De Autry Reelwind is een opmerkelijke sneaker die conventionele trends trotseert. Geïnspireerd door het dynamische design van hardloopschoenen, combineert de Reelwind moeiteloos de innovatie van performance schoenen met een vintage jaren ’80 esthetiek, als eerbetoon aan Autry’s rijke erfgoed.

De Autry Reelwind valt true to size, dus kies je normale schoenmaat voor de optimale pasvorm.

Autry Reelwind
Autry

Hoe valt de Autry Super Vintage?

De Autry Super Vintage is een eerbetoon aan de iconische sportschoenen uit de jaren ’80. Deze sneakers zijn met de hand voorzien van een versleten effect, zorgvuldig gemaakt door ambachtslieden met behulp van diverse innovatieve behandelingen.

De Autry Super Vintage valt precies op maat. Kies je normale schoenmaat voor de perfecte pasvorm.

Autry Super Vintage
Autry

Hoe valt de Autry Flat?

De Autry Flat belichaamt een stedelijke en veelzijdige stijl, met een rubberen zool die iets lager is dan die van de iconische Medalist. Daarnaast worden deze schoenen gekenmerkt door een verfijnde kleurencombinatie.

De Autry Flat heeft een normale pasvorm. Ga voor je normale maat voor een comfortabele pasvorm.

Autry Flat
Autry

Hoe valt de Autry Easeknit?

De Autry Easeknit combineert het slanke ontwerp van de Medalist sneakers met een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid en originaliteit.

De Autry Easeknit valt true to size. We raden aan om je gebruikelijke maat te bestellen.

Autry Easeknit
Autry

Hoe valt de Autry Mule?

De Autry Mule is onderdeel van Autry’s nieuwste collectie. Met een constructie van zacht leer behoudt het zijn authentieke uitstraling, terwijl het uniek is vanwege het nieuwe mule ontwerp met een open achterkant.

De Autry Mule heeft een normale pasvorm. Je kunt dus je standaard maat kiezen voor de ideale pasvorm.

Autry Mule
Autry

Hoe valt de Autry CLC?

De Autry CLC belichaamt een eigentijds ontwerp dat duidelijk knipoogt naar klassieke basketbalsneakers uit het verleden. Deze sneaker vertegenwoordigt de perfecte balans tussen urban en sportiviteit.

Bij het bestellen van de Autry CLC kun je je gebruikelijke maat aanhouden, het heeft een standaard pasvorm.

Autry CLC
Autry

Hoe valt de Autry Dallas?

De Autry Dallas staat bekend om zijn klassieke en authentieke ontwerp, perfect om mee te pronken bij elke gelegenheid.

De Autry Dallas valt iets ruimer dan gebruikelijk. Als je twijfels tussen twee maten, raden we aan om de kleinere maat te nemen.

Autry Dallas
Autry

Hopelijk heb je jouw ideale pasvorm gevonden en weet je precies welke maat je moet bestellen voor je nieuwste paar Autry sneakers. Als je nog meer inspiratie wilt opdoen uit het assortiment van Autry sneakers, kijk dan eens bij de Sneakerjagers zoekmachine!