Upcoming

De Stüssy x Nike Air Huarache 00’s Collab maakt een Comeback

3 februari 2021 16:16
De Stüssy x Nike Air Huarache 00’s Collab maakt een Comeback

De afgelopen jaren zijn er heel wat samenwerkingen geweest tussen Stüssy x Nike. Maar het begon allemaal in 2000, het jaar waarin Stüssy en Nike hun eerste samenwerking hadden. De twee merken brachten samen de Stüssy x Nike Air Huarache uit met maar liefst twee verschillende colorways. De release was heel exclusief en was alleen in Stüssy’s flagship store in London te koop. Maar er is goed nieuws: Stüssy liet in hun Spring ’21 Lookbook zien dat de sneakers een comeback maken in 2021!

Originele Colorways

De twee grote merken releasen de Air Huarache LE in twee originele colorways: de bruin getinte ‘Desert Oak‘ en de groen gekleurde ‘Dark Olive‘. Deze kleuren werden gekozen door Michael Koppelman (Stüssy) en Fraser Cooke (Nike). Deze collab was uniek doordat neutrale tinten werden gebruikt voor een running shoe: de Nike Air Huarache LE. Daarnaast was het ook één van de eerste samenwerkingen tussen een streetwear en sportswear brand. De collab van Stüssy x Nike is nog steeds een grote inspiratiebron voor de huidige sneakerscene. Ook hun andere samenwerkingen hebben een grote invloed gehad, denk bijvoorbeeld aan de Stüssy x Nike Air Force 1 Low die gemaakt is van duurzame hennep.

stussy lookbook
Images by Stüssy
stussy spring collection

Releasedatum Stüssy x Nike

Het is nog niet bevestigd wanneer de Stüssy x Nike Air Huarache collab uit zal komen. Er zijn geruchten dat de ‘Desert Oak‘ tegelijkertijd met de nieuwe Spring ’21 collectie van Stüssy zal worden gereleased in februari. Zo is de gespeculeerde datum dan ook 12 februari, maar het is dus nog de vraag of deze vaststaat.

stussy x nike
Image by Stüssy

De ‘Dark Olive‘ is met zijn groene en gele accenten niet te missen. Deze colorway wordt later verwacht, waarschijnlijk in de lente van 2021. Stüssy heeft deze schoen ook al laten zien in de lookbook van hun lente-collectie, dus dat die komt is zeker.

stussy x nike air huarache
Image by Stüssy

Het is dus nog even afwachten wanneer deze Stüssy x Nike collab een comeback zal maken. Ben jij enthousiast geworden van deze samenwerking en kun je niet wachten wanneer de sneakers releasen? Houd dan onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de Stüssy x Nike Air Huarache en andere toekomstige lanceringen!

The Turnover