Skip to content
Staff Picks

De Nike TN Terrascape is terug bij Foot Locker

26 januari 2022 15:03
De Nike TN Terrascape is terug bij Foot Locker

De Nike TN Terrascape is terug bij Foot Locker in vier verschillende colorways. Het klassieke TN silhouet heeft een duurzame makeover gekregen en is onderdeel van Nike’s Move To Zero project. De vier colorways zijn nu verkrijgbaar voor €180,00.

Nike wil met het Move To Zero project hun plastic afval verminderen en hun CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden. Ze gebruiken nu plastic afval in hun designs en zijn op zoek gegaan naar duurzame alternatieven. Zo gebruiken ze op sommige sneakers hennep en ananasbladeren.

Nike TN Terrascape bij Foot Locker

1. Nike TN Terrascape ‘Neutral’ | DC6078-200

De Nike TN Terrascape ‘Neutral’ heeft neutrale kleuren op het bovenwerk. Het bovenwerk is gemaakt van een gerecycled materiaal en heeft een ruitjespatroon in het beige. Hier is de Swoosh ook op te vinden in een oudroze kleur.

De overlays zijn gemaakt van hard plastic, net als de hielkap. Deze hebben ook een beige kleur en zijn deels transparant. De neus is gemaakt van nep leer.

De tong heeft een donkerpaarse kleur. De veters en veterogen zijn in dezelfde kleur. De rand van de tong is in dezelfde kleur als de Swoosh. Op de tong zit het Nike logo in het paars met oudroze.

De middenzool is gemaakt van Crater foam. In dit materiaal is plastic afval verwerkt. De middenzool is beige met oudroze. De buitenzool is gemaakt van Nike Grind Rubber waar ook plastic afval in is verwerkt.

Nike TN Terrascape 'Neutral'
DC6078-200
DC6078-200
Nike TN Terrascape 'Neutral'

2. Nike TN Terrascape ‘Seafoam’ | DC6078-001

De Nike TN Terrascape ‘Seafoam’ heeft een licht- en donkerblauw kleurenschema. Het bovenwerk heeft een lichtblauwe kleur en de stiksels die op het bovenwerk zitten zijn wit. De Swoosh op de zijkant heeft een donkerblauwe kleur, net als de tong en veterogen.

Het TN-logo op de hiel heeft dezelfde donkerblauwe kleur en het Nike logo op de tong is in het lichtblauw met donkerblauwe letters. De plastic overlays hebben dezelfde lichtblauwe kleur, net als de hielkap. De ‘lederen’ neus heeft ook exact dezelfde kleur.

De middenzool is lichtblauw en en gemaakt van Crater foam. Het middelste deel van de middenzool is glad. De buitenzool is gemaakt van Nike Grind Rubber en is in het grijs.

Nike TN Terrascape 'Seafoam'
DC6078-001
DC6078-001
Nike TN Terrascape 'Seafoam'

3. Nike TN Terrascape ‘Sail’ | DC6078-100

De Nike TN Terrascape is ook beschikbaar in een ‘Sail’ colorway. Het bovenwerk is in deze lichtgrijze kleur. De Swoosh op de zijkant is in het zwart, net als de tong, de rand van de tong, de veterogen en de veters zelf. Het TN-logo op de plastic hielkap is ook in het zwart.

De plastic overlays zijn wat donkerder dan de ‘Sail’ kleur, wat voor meer contrast zorgt. De neus heeft ook dezlefde kleur als de overlays. Het Nike logo op de tong heeft dezelfde kleur als het bovenwerk.

De middenzool van Crater foam is te zien in de ‘Sail’ kleur. Het middelste deel is gemaakt van glad transparant rubber. De buitenzool van Nike Grind Rubber is ook in het zwart.

Nike TN Terrascape 'Sail'
DC6078-100
DC6078-100
Nike TN Terrascape 'Sail'

4. Nike TN Terrascape ‘Black’ | DC6078-002

De laatste colorway van de Nike TN Terrascape is ‘Black’. Het bovenwerk van deze sneaker is helemaal in het zwart, net als de stiksels die over de toebox en hiel lopen. De Swoosh op de zijkant heeft een lichtgele kleur. Deze kleur is ook terug te zien op de veterogen en op het TN-logo op de hielkap.

De plastic overlays en hielkap zijn ook in het zwart, maar doordat deze transparant zijn lijken ze qua kleur lichter. De neus daarentegen is wel helemaal in het zwart. Het Nike logo op de tong net zo, maar heeft gele branding er op.

De middenzool van Crater foam is in het zwart met kleurrijke spikkels. Het middelste deel van de middenzool is gemaakt van glad rubber en effen zwart. De buitenzool van Nike Grind Rubber is uiteraard ook in het zwart.

Nike TN Terrascape 'Black'
DC6078-002
DC6078-002
Nike TN Terrascape 'Black'