Skip to content
Upcoming

De Nike SB Dunk Low ‘What The P-rod’ is onthuld

10 maart 2021 18:27
De Nike SB Dunk Low ‘What The P-rod’ is onthuld

Nike SB heeft een nieuwe collab met pro-skateboarder Paul Rodriguez. Het nieuwe design lijkt een eerbetoon te zijn aan de vele samenwerkingen tussen de skateboarder en Nike SB. Opvallend is dat het design niet op het P-rod model is gezet, maar op de SB Dunk Low. Bekijk hier de kleurrijke Nike SB Dunk Low ‘What The P-rod’.

SB Dunk Low 'What The P-rod'
Images via Instagram @fullresscom

Paul Rodriguez

Paul Rodriguez is een Mexicaans-Amerikaanse professionele skater. Tijdens zijn groeiende populariteit in de skateboard scene, kreeg hij een sponsorship met Nike. Door de jaren heen hebben P-Rod en Nike SB talloze samenwerkingen gehad. Nadat Rodriguez zijn model de P-ROD 8 in 2014 uitkwam, vertelde Nike dat hij behoorde tot één van de vier Nike atleten die acht signature modellen had uitgebracht. De andere atleten waren de basketballers: Michael Jordan, Kobe Bryant en LeBron James. In de video hieronder, laat Rodriguez een aantal bijzondere schoenen zien uit zijn sneakercollectie.

Nike SB Dunk Low ‘What The P-rod’

SB Dunk Low 'What The P-rod'

Wanneer je naar de SB Dunk Low ‘What The P-rod’ kijkt, zie je dat de schoenen enorm veel verschillende patronen, materialen en kleuren bevatten. Deze zijn zelfs verschillend per schoen. Het schijnt dat de verschillende delen van de schoenen refereren naar de eerdere samenwerkingen van Nike SB en Rodriguez.

Paul Rodriguez x Nike

De rechterschoen heeft een gestreept design met bloemachtige details, die doen denken aan traditionele Mexicaanse dekens. Het gouden sieraad om de veters doet juist denken aan de SB Dunk High collab van 2020, dit design had een boksers thema waar Rodriguez erg fan van is. Ook lijkt de linkerzool naar deze collab te verwijzen: de kleuren groen, rood en wit kwamen ook terug op deze SB Dunk High. Ook is er een Elephant Print te zien, waarschijnlijk verwijst dit naar de ‘J-Rods’.

Nike SB Dunk Low 'What The P-rod'

Er zijn nog vele andere details te vinden op de schoenen. Het is in ieder geval duidelijk dat Paul Rodriguez de schoenen heeft ontworpen. Op de tong en hak staan zijn handtekening. Ook is het PR logo te zien, in de binnenkant van de schoen op de zool en op het wit leren patroon op de linkerschoen.

Nike SB Dunk Low 'What The P-rod'
Nike SB Dunk Low 'What The P-rod'

Welke patronen herken jij van de eerdere samenwerkingen van Paul Rodriguez en Nike SB? Het is nog even afwachten wanneer de opvallende Nike SB Dunk Low ‘What The P-rod’ zal releasen, maar waarschijnlijk in 2021. Houd de Sneakerjagers Releasekalender goed in de gaten om de datum niet te missen!

Nike Skateboarding
Images via Instagram @fullresscom