Skip to content
Upcoming

De Nike SB Dunk Low ‘Mahogany’ is nu uit

2 juli 2019 13:53
De Nike SB Dunk Low ‘Mahogany’ is nu uit

De Nike (SB) Dunk is een klassieker die de afgelopen jaren een beetje ‘verdwenen’ was. Gelukkig zien we steeds meer goede releases maar ook collabs. De nieuwe Nike SB Dunk Low ‘Mahogany’ is het bewijs dat er geen hype, collab of hangtag nodig is om een top sneaker uit te brengen!

De SB Dunk werd eind jaren 80 door skateboarders ‘geadopteerd’. Het duurde nog een tijd voordat Nike hier zelf verder mee aan de slag ging. Uiteindelijke speelde Nike hier wijs op in met de Pro versie van de Dunk en later werd Nike SB opgericht mede door de recent overleden Sandy Bodecker. Er is in de jaren weinig aan de schoen veranderd, toch zijn er kleine verschillen te zien. De voornaamste aanpassingen zijn de Zoom Air Bag en de stevige dikke tong. Nike SB heeft in 2009 de dikke tong weg gehaald, maar deze is gelukkig snel weer terug gekomen.

Nike SB Dunk Low ‘Mahogany’

De nieuwe Dunk heeft een hele cleane colorway gekregen, perfect voor het aanstaande seizoen. De upper is nagenoeg volledig gemaakt van suede enkel de Swoosh is van leer. Voor de upper is er gekozen om te gaan voor een lichte ‘Dessert Sand’ kleur. Als contrast is er gekozen voor een donkere ‘Mahogany’ kleur.

De Nike SB Dunk Low ‘Mahogany’ is nu verkrijgbaar bij Nike en geselecteerde retailers. Bij 43einhalb is de sneaker snel uitverkocht, dus wacht niet te lang!


Nike SB Dunk Low Pro 'Mahogany'

BQ6817-004 · Prijs vanaf €312,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: Stil-Laden