Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 2021 draait om duurzaamheid ♻️

26 juli 2021 16:48
De Nike Air Max 2021 draait om duurzaamheid ♻️

Nike komt dit jaar met een Nike Air Max 2021. Deze Air Max bestaat uit veel duurzame materialen door het Move To Zero project van het Amerikaanse sportmerk.

Het Move To Zero project van Nike draait om duurzaamheid. De mode industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Nike wil helpen dit te verminderen door te streven naar een toekomst zonder plastic afval en minder CO2-uitstoot.

Om deze doelen met betrekking tot duurzaamheid te behalen gebruiken ze veel gerecyclede materialen en minder plastic. Met hun Move To Zero project proberen ze de aarde op tijd te redden.

Nike Air Max 2021 ‘Venice’ | DA1923-500

Deze Nike Air Max 2021 heeft een futuristisch uiterlijk. Als je naar het gloednieuwe silhouet kijkt vallen de veters, de tong en de zool meteen op.

Op het bovenwerk zitten verschillende materialen. De basis is gemaakt van nylon in het lila. Rondom de veters zit een lederen overlay. Om de hiel zitten ook lederen overlays. Rondom de neus zitten rubberen stipjes. Aan de binnenkant van de schoen zit een paneel van mesh.

Er zitten contrasterende elementen op het bovenwerk. Op de zijkanten en op de neus zie je zichtbare stiksels in het felroze. Op de tong zie je deze stiksels ook. De veterogen op de lederen overlays zijn van metaal en ook in deze kleur.

De zool is een opvallend element. Deze bestaat uit twee delen. In het achterste deel zit de volledig zichtbare Air unit in een oranje kleur met een oranje rubberen kooi er omheen. Het deel onder de voorvoet is van schuim en in het wit. Boven de middenzool zit een rubberen randje die overloopt in kleur van oranje naar paars. De buitenzool is zwart.

Deze Air Max is deel van het Move To Zero project. Dit houdt in dat minstens 20% van de materialen op het model gerecycled zijn. Er wordt bestaand plastic, garen en textiel hergebruikt om de CO2-uitstoot te verminderen. Scroll naar beneden voor meer afbeeldingen van deze sneaker.

De releasedatum van de nieuwe Nike Air Max 2021 ‘Venice’ is nog niet bekend, maar op de productpagina staat dat dit model er binnenkort aan komt. Wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste sneaker nieuws.

Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date