Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een release datum

1 september 2022 10:38
De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een release datum

De langverwachte Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ heeft een releasedatum gekregen. De colorway werd in 2004 geïntroduceerd en valt op door zijn unieke gebruik van materialen. Nu, meer dan 15 jaar later, keert de sneaker terug tijdens de 35th anniversary van de Air Max 1. De ‘Crepe Hemp’ wordt op 15 september 2022 gereleased.

Eind 2021 kwam het nieuws dat de ‘Crepe Hemp’ colorway zou terugkeren. De colorway is sinds zijn release in 2004 een geliefde bij veel Air Max 1 enthousiasten. Zoals de naam al doet vermoeden, is het bovenwerk van hemp gemaakt, ook wel bekend als jute. Dit in combinatie met de turquoise details geeft de sneaker zijn unieke look.

Nu keert de colorway terug en heeft Nike de officiële releasedatum bekend gemaakt. De Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ zal op 15 september 2022 bij Nike en verschillende retailers te verkrijgen zijn. In tegenstelling tot zijn voorganger, heeft deze variant jute details gekregen.

Omdat het jute bovenwerk van de ‘Crepe Hemp’ uit 2004 snel versleet, heeft zijn opvolger een woven upper gekregen. De mudguard is van suède en kleurt bruin. De overlays kleuren lichtbruin en zijn, evenals de mudguard, van suède. Op het middenpaneel is de Swoosh geplaatst. Deze kleurt hier lichtblauw.

Evenals zijn voorganger wordt ook de vernieuwde variant ondersteund door een crep buitenzool. Dit geeft de sneaker een retro uitstraling en maakt het design compleet. Nike brandings verschijnen op de tong en hiel. De Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ dropt op 15 september 2022. Klik op de knop hieronder voor een overzicht met de release details via onze releasekalender.

Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp
Nike Air Max 1 Crepe Hemp