Skip to content
Newsfeed

De nieuwste Nike Zoom Vomero 5 haalt zijn inspiratie uit het Japanse Sashiko

10 november 2023 14:23
De nieuwste Nike Zoom Vomero 5 haalt zijn inspiratie uit het Japanse Sashiko

Keer op keer weet Nike ons te verrassen met unieke ontwerpen en ook deze keer staat er een meesterwerk van esthetiek op ons te wachten. Met de nieuwste Zoom Vomero 5 brengt Nike een eerbetoon aan de rijke Japanse traditie van Sashiko borduurwerk.

Dit traditionele Japanse borduurwerk staat bekend om zijn duurzaamheid en decoratieve doeleinden. Letterlijk vertaald betekent Sashiko “kleine steekjes” en het wordt gekenmerkt door herhalende patronen van witte stiksels op een indigo achtergrond. Nike heeft dit artistieke erfgoed op een prachtige manier geïntegreerd in het ontwerp van de Zoom Vomero 5 en bewijst daarmee dat stijl en prestaties hand in hand kunnen gaan.

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van stevig twill en verfraaid met oranje, beige en bruine leren details. Zowel deze details als de opvallende bruine Swoosh zijn gedecoreerd met doorgestikte accenten, die op subtiele wijze het Sashiko thema weergeven. Verder komt de Sashiko methode ook terug op de kraag van de Zoom Vomero 5 in vervaagd blauw denim. Daarnaast vullen extra suède accenten en gewaxte veters perfect het herfstseizoen aan. Tot slot behouden de tussenzool en buitenzool de natuurlijke, aardse tinten.

Bekijk de beelden hieronder terwijl we wachten op een officiële releasedatum. Blijf daarnaast op de hoogte van het laatste sneakernieuws door onze Instagram en nieuwspagina in de gaten te houden!

Nike Zoom Vomero 5 Sashiko
Nike Zoom Vomero 5 Sashiko
Nike Zoom Vomero 5 Sashiko
Nike Zoom Vomero 5 Sashiko bovenkant
Nike Zoom Vomero 5 Sashiko Swoosh
Nike Zoom Vomero 5 Sashiko buitenzool