Skip to content
Upcoming

De Mercer Jupiter komt van een andere planeet

12 mei 2019 17:22
De Mercer Jupiter komt van een andere planeet

Eerder zagen we een aantal exclusieve foto’s van de Jupiter vanuit de fabriek in Portugal. Nu zijn de officiële foto’s er en hebben we informatie over het geweldige design en de technologie van deze sneaker.

Geïnspireerd op een Romeinse god

De designer bij Mercer Amsterdam vond zijn inspiratie tijdens een trip in Italië. Daar raakte hij geïnspireerd door de Romeinse god Jupiter, die de koning der goden was en bliksem als wapen had. Op dat moment kwam het idee bij hem op om een nieuw silhouet te creëren. Het model moest staan voor de meest geavanceerde, meest aansprekende en meest significante ontwikkeling van het Amsterdamse sneaker merk tot nu toe. Vandaar de naam Jupiter.

Ook de reflecterende 3M delen op het bovenwerk zijn geïnspireerd op de Romeinse god. Deze staan namelijk voor zijn bliksem die hij als wapen gebruikte. Kijk bijvoorbeeld naar de vetersluiting en de panels op het bovenwerk. Daarnaast hebben ze ‘speed-lacing’ toegevoegd aan de sneaker. Hierdoor heb je gelijke veterspanning en daarmee extra support en comfort. Ook hebben ze mesh toegevoegd aan het bovenwerk zodat de Jupiter luchtiger is en beter ademt in de warme dagen.

De revolutionaire R-Coil® technologie

Na 1000+ uren getest te hebben heeft Mercer het voor elkaar gekregen. Een nieuwe compound voor de midsole. Het materiaal is zacht en weegt bijna niks. De midsole is gemaakt van EVA+ rubber en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk energie terug wordt gegeven. Deze technologie maakt de Jupiter de meest efficiënte sneaker die handgemaakt is in Portugal.

De Jupiter zal vrijdag 24 mei releasen voor €300,- op onder andere de site van Mercer. Benieuwd? Check dan hieronder de officiële foto’s.


Jupiter
Jupiter
Images by: Mercer