Skip to content
Upcoming

De Jordan Brand Spring 2022 Line Up is bekend

21 december 2021 18:00
De Jordan Brand Spring 2022 Line Up is bekend

De winter is nét officieel begonnen en Jordan komt al met de Spring Line Up van 2022. In deze collectie zien we verschillende modellen als de Air Jordan 1, de Air Jordan 3 en komen er meerdere colorways van de Air Jordan 6 voorbij. In de collectie zijn verschillende Women paartjes te vinden en gaan retro colorways hand in hand met innovatie.

Spring Line Up 2022

In 2022 viert de Air Jordan 12 zijn 25th Anniversary. De liefhebbers van dit model zullen bij het denken van de AJ 12 hoogstwaarschijnlijk meteen denken aan de vijfde game van de finale in 1997. Toen scoorde Michael Jordan met hoge koorts alsnog een 38-7-5.

Air Jordan XII Retro Playoff
Air Jordan 12 Retro ‘Playoff’ l Foto’s van Nike

De sneaker uit deze “Flu Game” maakt in 2022 zijn comeback en komt in de OG colorway terug. Het paartje debuteerde in Cleveland tijdens het All-Star weekend in 1997. Ook in 2022 zal de nieuwe colorway in Cleveland gereleased worden tijdens de NBA All-Star Game.

Dat de AJ 12 in de OG colorway in 2022 gereleased wordt, is niet zonder reden. “We don’t want to release these OG colorways randomly,” vertelt Donald Kelsey, Jordan Brand Product Director, Global Retro Line. Volgens hem moeten de OG paartjes een reden of aanleiding hebben om opnieuw gereleased te worden. “The diehard fans can see that we care about preserving history, while new fans are invited to dig into their curiosity and explore the reasons for timing”, aldus Kelsey.

Women collectie 2022

Ook de dames krijgen in de Spring Line Up van 2022 een aantal doordachte modellen erbij. Hierin combineert Nike OG silhouetten met innovatieve designs. Volgens Nike wordt er bij het ontwerpen van een Air Jordan model voor dames goed gekeken naar verschillende technieken en materialen die goed passen bij een damesschoen.

Zo heeft de Air Jordan 4 in de nieuwe collectie een canvas upper gekregen en komt het model in een tie-dye print. Door de klassieke modellen te combineren met nieuwe materialen en prints, probeert Nike de Retro’s een innovatieve twist te geven.

Air Jordan 4 Amethyst Wave
Air Jordan 4 ‘Amethyst Wave’

In de collectie krijgen verschillende OG modellen nieuwe colorways en maken classic kleurenschema’s hun comeback. Zo komt de ‘Universety Blue’ colorway terug op de Air Jordan 6. De Air Jordan 1 High OG komt in een ‘Dark Marina Blue’ colorway en in een ‘Gold/Light Bordeaux’ kleurenschema. De Air Jordan 3 en 4 hebben een canvas upper gekregen en maakt de colorway ‘University Red’ ook een vertoning.

Houdt de releasekalender in de gaten om deze paartjes uit de Spring Line Up niet te missen. Bekijk hieronder de officiële beelden van de komende Air Jordan paartjes.

Air Jordan 1 Hi OG Dark Marina Blue
Air Jordan 1 Hi OG ‘Dark Marina Blue’
Air Jordan 1 Hi OG University Gold Light Bordeaux
Air Jordan 1 Hi OG ‘University Gold/Light Bordeaux’
WMN Air Jordan 4 Canvas Cement Gray
Women Air Jordan 4 Canvas ‘Cement Gray’
Air Jordan 3 Muslin University Red
Air Jordan 3 ‘Muslin/University Red’
Air Jordan 3 Retro Cardinal Red
Air Jordan 3 Retro ‘Cardinal Red’
WMN Air Jordan 5 Low Artic Orange Siren Red
Women Air Jordan 5 Low ‘Artic Orange/Siren Red’
Air Jordan 4 Retro Infrared
Air Jordan 4 Retro ‘Infrared’
Air Jordan 5 Black Racer Blue
Air Jordan 5 ‘Black/Racer Blue’
WMN Air Jordan 6 Mint Foam
Women Air Jordan 6 ‘Mint Foam’
Air Jordan 6 University Blue
Air Jordan 6 ‘University Blue’
Air Jordan 7 SE Sapphire
AJ 7 SE ‘Sapphire’
Air Jordan 9 University Red
Air Jordan 9 ‘University Red’
Air Jordan 13 White Del Sol
AJ 13 ‘White/Del Sol’