Skip to content
Upcoming

De bijzondere Nike Shox TL ‘Python Pony’ is nu verkrijgbaar

27 september 2019 15:14
De bijzondere Nike Shox TL ‘Python Pony’ is nu verkrijgbaar

Dit jaar is een goed jaar voor de Nike Shox TL, de schoen is terug en beter dan ooit. We zagen dit jaar al onder andere de Skepta x Nike Shox TL en de COMME des GARÇONS x Nike Shox TL. Nu is er weer een nieuwe colorway gedropt, genaamd de Nike Shox TL ‘Python Pony.

In 1984 kwam Bruce Kilgore, de ontwerper van de iconische Air Force 1, met een vernieuwend maar ook erg afwijkend idee om een mechanisch demping systeem te verwerken in sneakers. Het ontwerp was geïnspireerd door space-age concept. Het designteam keek hiervoor naar ruimtepakken en andere spullen waar astronauten gebruik van maakte. De Shox waren de eerste sneakers waarbij de energie in de zool terugkeert. Bij de eerdere technologieën werd de kracht juist geabsorbeerd of verdrongen. De zool gaf de energie terug wanneer je erop stapte en daarom werden de sneakers ook geadverteerd met het woord ‘boing’.

Nike Shox TL ‘Python Pony’ | CQ4807-400

De basis van de schoen is donkerblauw mesh met glimmende donkerblauwe lijnen. Het aparte van dit paar is dat er op de toebox gebruik is gemaakt van donker bruin pony haar. Ook is er bij het bovenste veter gat pony haar te vinden. En op de hiel is er gebruik gemaakt van python print leer. De Shox zool is dit keer in de kleur ‘Metallic Silver’ verwerkt. De tong is van donkerbruin mesh en de tongue tab is glimmend donkergrijs, net zoals de heeltab. De schoen heeft een zilveren metallic Swoosh met een donkerblauwe uitlijning. De schoen heeft ook een paar kleine reflectieve details.

De schoen is verkrijgbaar bij Nike voor €170,-. Je kan deze schoen wel alleen als member kopen dus maak wel eerst even een account aan bij Nike! Houd onze Releasekalender in de gaten voor alle updates en scroll naar beneden voor officiële foto’s van de schoen!


Nike Shox TL

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Nike Shox TL 'Python Pony'
Nike Shox TL 'Python Pony'
Nike Shox TL 'Python Pony'
Images by Nike