Skip to content
Sustainability

De populairste sustainable items bij New Balance

13 november 2022 14:36
De populairste sustainable items bij New Balance

Het gaat niet goed met de aarde, het is belangrijker dan ooit om stil te staan ​​bij het milieu en onze rol daarin. Het is tijd voor iedereen om zijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van het milieu. Gelukkig zetten steeds meer merken in op duurzaamheid. Waardoor het ook als consument gemakkelijk is om de eerste stap te zetten. Door het aanbod van verschillende eco-friendly producten is de keuze tussen het aanschaffen van duurzame producten en niet duurzame snel gemaakt. Één van die merken is New Balance, die in 2022 het sustainable symbool de ‘Green Leaf‘ lanceerde.

De bovenwerken van de sneakers met het ‘Green Leaf’ symbool bestaan voor minimaal 50% uit duurzame materialen. Daarnaast ontwerpt New Balance ook geheel vegan friendly items. We hebben onze favoriete sustainable ontwerpen van het merk op een rijtje gezet. Samen met ons en New Balance kunnen we de planeet een handje helpen zodat we ook in de toekomst op een mooie en schone planeet kunnen leven.

Lees hier meer over het ‘Green Leaf’ symbool!

Top 10 sustainable items bij New Balance

Vision Racer

We trappen het overzicht af met de Vision Racer, een model ontworpen door Jaden Smith. Het model combineert elementen van de X-Racer en de Oxford 1700 wandelschoen. Het roze en paarse kleuren op de sneaker zijn geïnspireerd door het artwork van Jadens albumhoes. Daarnaast zijn er allemaal gerecyclede materialen gebruikt voor het ontwerp.

Vision Racer
Vision Racer

Athletics Nature State French Terry Hoodie

Deze hoodie bestaat voor 50% of meer uit gerecyclede materialen en sluit daarom goed aan op het silhouet van Jaden Smith. Daarnaast is de witte kleur en het minimalistische design goed te combineren met iedere sneaker.

hoodie
hoodie

574 Core

Door de combinatie van modern design, ongecompliceerde stijl, robuustheid, duurzaamheid en comfort is de 574 een must-have voor elke garderobe. De tong is voor 100% gemaakt van gerecycled polyester.

574
574

NB Athletics Nature State Coaches Jas

Het volgende item is een jas die alles heeft wat je nodig hebt zoals, ruime zakken een verstelbaar trekkoord en een sluiting met drukknopen. Door het minimalistische design past deze jas bij iedere outfit. Daarnaast steun je met dit product duurzame katoenproductie.

Jas
Jas

574

Deze sneaker lijkt op de 574 van hierboven maar komt deze keer met een textiel bovenwerk en opvallendere kleuren. De schoen heeft wel hetzelfde comfort te bieden. Voor meer kleur, moet je dit ontwerp hebben!

574

NB AT

Als volgt hebben we dit zwarte T-shirt, het shirt heeft een graphic op de achterkant wat een stoere look geeft aan je outfit. Daarnaast heeft het shirt een relaxte pasvorm wat zorgt voor bewegingsvrijheid.

t-shirt
t-shirt

237

De 237 komt in een zwarte kleur, op de EVA tussenzool na, die niet alleen voor comfort zorgt maar ook voor contrast. Een mooi detail is de New Balance branding op de hieltab.

237
237

NB AT

Net als het vorige shirt zorgt ook deze voor ultiem comfort, dit komt vooral door de comfortabele oversized pasvorm. Daarnaast is het shirt gemaakt van een zachte stof.

t-shirt
t-shirt

373

De 373 heeft een verfijnde vorm met mooie details. Er zijn verschillende contrasten in het ontwerp te zien door het gebruik van verschillende materialen en kleuren. Een lichtgewicht EVA tussenzool met demping zorgt voor ultiem comfort de gehele dag door.

373
373

NB AT Polar Fleece Layer

Als laatste hebben we deze pullover met halve ritssluiting. De pullover is gemaakt van warm polar fleece en heeft een moderne, oversized pasvorm. De stof houdt je warm en comfortabel.

jas
jas

Dit waren een aantal items met het ‘Green Leaf’ symbool, wij kijken uit naar nog meer vegan en sustainable New Balance silhouetten die het merk in de toekomst zeker zal gaan uitbrengen. Benieuwd naar andere sustainable of vegan modellen? Bekijk dan onze duurzame sneakerzoekmachine via de button hieronder!