Skip to content
Brand

New Balance introduceert Green Leaf footwear collectie

6 april 2022 15:06
New Balance introduceert Green Leaf footwear collectie

New Balance breidt zijn Green Leaf collectie uit met footwear. Onder andere het populaire model, de 574, heeft het Green Leaf symbool gekregen. Al eerder is er kleding onder dit label verschenen. Het merk streeft naar duurzaamheid, dit tonen ze aan met Green Leaf.

New Balance Green Leaf

Green Leaf

De Green Leaf van New Balance geeft aan dat er milieuvriendelijk materiaal is gebruikt voor de schoenen en kleding. De producten krijgen alleen het Green Leaf symbool als het item aan bepaalde normen voldoet.

Zo moet bij kleding ten minste 50% van het materiaal milieuvriendelijk zijn. Bij schoenen moet ten minste 50% van de materialen in het bovenwerk duurzaam zijn en één materiaal in de tussenzool/buitenzool moet ongeveer 3% biobased of 5% van gereycyled materiaal zijn.

Laura Wittman, New Balance VP van Responsible Leadership en Corporate Compliance zegt over de Green Leaf: “Het is belangrijk voor ons om consumenten intuïtieve tools te bieden, zoals de Green Leaf van New Balance. Die hen zal helpen producten te kiezen die aansluiten bij hun waarden. Met als doel het creëren van systemische verandering en positieve effecten binnen de mode-industrie.”

New Balance Green Leaf

Green Leaf Footwear

Hieronder volgt een overzicht van de footwear collectie die New Balance onlangs uitgebracht heeft. De modellen zijn te koop in verschillende kleuren, klik op de buttons om je favoriete model aan te schaffen!

New Balance 574 Heren

De 574 is een zeer populair model door zijn bescheiden veelzijdigheid. Het is een must-have voor elke garderobe. De sneaker heeft een modern design, is duurzaam en zorgt ook nog eens voor veel comfort.

New Balance 574

New Balance 574 Dames

New Balance heeft ook voor de dames een 574 uitgebracht onder het Green Leaf label. Op deze manier kunnen ook vrouwen het model aan hun garderobe toevoegen.

New Balance 574 Dames
New Balance 574 Dames

New Balance XC-72

Het futuristische design van de XC-72 is geïnspireerd op concept cars uit de jaren ’70. Het is de perfecte combinatie tussen hardloop- en wandelschoen. De buitenzool met hoekig profiel geeft een stoere look aan de schoen.

XC-72
XC-72

New Balance 327

De klassieke 327 uit de jaren ’70 is in een nieuw modern jasje gestoken. Het model is nog hoekiger geworden en heeft nu een asymmetrisch ‘N’ logo op het zijpaneel. Daarnaast heeft de sneaker een opvallende zool die geïnspireerd is op trailrunning.

327
327

New Balance Fresh Foam X Hierro v7 Heren

De Fresh Foam X Hierro v7 is een off-road schoen die voorzien is van de beste hardlooptechnologie. Het model heeft een Vibram Megagrip buitenzool wat zorgt voor optimale duurzaamheid en een goede grip. De zool bevat Fresh Foam X demping, waardoor je kunt genieten van optimaal comfort.

Fresh Foam X Hierro v7
Fresh Foam X Hierro v7

New Balance Fresh Foam X Hierro v7 Dames

New Balance heeft de Fresh Foam x Hierro v7 ook voor de vrouwen uitgebracht. Deze schoen bevat dezelfde kenmerken en kwaliteiten als die van de heren. Zodat ook de dames voorbereid zijn op de uitdagingen van de natuur.

Fresh Foam X Hierro v7
Fresh Foam X Hierro v7

Dit waren de modellen die New Balance heeft uitgebracht. Neem vooral ook een kijkje op de website van New Balance om te zien welke kleuren er nog meer te koop zijn!

Lees ook de blog over de kleding collectie van het Green Leaf label!