Skip to content
Upcoming

De beste sneaker resell sites van nu

10 januari 2022 20:00
De beste sneaker resell sites van nu
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Tegenwoordig kun je op een hoop verschillende resell sites jouw favoriete sneakers kopen. Op deze resell sites kun je de paartjes scoren die je niet hebt kunnen pakken bij de release. Hierbij een overzicht van de beste sneaker resell sites van nu.

Sneaker resell sites

Of je nu een Air Jordan 1 release gemist hebt, of de nieuwe Yeezy’s niet in handen hebt kunnen krijgen, bij resell sites scoor je jouw favoriete exclusieve sneakers. Tegenwoordig zijn er een hoop resell sites waar exclusieve paartjes verkocht worden. Van StockX tot aan GOAT, online zijn er een hoop plekken waar je unieke sneakers kunt halen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste resellers voor je op een rijtje gezet.

StockX

StockX
Foto van StockX

De eerste en misschien wel meest bekende sneaker resell site, is StockX. In 2015 werd StockX opgericht door Josh Luber, Greg Schwartz, Dan Gilbert en Chris Kaufman. Voordat StockX zijn huidige naam kreeg, was Campless zijn voorganger. Campless diende als zoekmachine en had alle data over de sneakers die gereleased waren.

In 2015 ontstond het huidige StockX. De marktplaats heeft het grootste aanbod aan exclusieve sneakers. Exclusieve paartjes als de Nike Air Yeezy 2 ‘Red October’ of de Nike MAG zijn hier te verkrijgen. Daarnaast heeft StockX zijn eigen verificatie proces en worden alle gekochte en verkochte sneakers gecheckt op authenticiteit.

GOAT

GOAT
Foto van GOAT

Ook GOAT is een geliefde sneaker marktplaats. Op de site kun je exclusieve modellen kopen én verkopen. Evenals bij StockX gebruikt GOAT hetzelfde biedingsysteem waarbij GOAT als tussenpersoon tussen de verkoper en koper staat. Daarnaast worden de sneakers geauthentificeerd voor ze opgestuurd worden. Ook kun je high-end merken als Dior, Balenciaga en Gucci hier vinden.

eBay

Ebay Sneakers Verification
Foto van eBay

Wereldwijd marktplaats eBay is in de afgelopen jaren ook groter geworden op het gebied van exclusieve sneakers. In 2021 nam eBay de verificatie service van Sneaker Con over. Dit was een belangrijke stap voor de marktplaats, dat met hun wereldwijde bereik nu ook hun modellen makkelijker kan verifiëren.

In 1995 werd eBay opgericht. Sindsdien kun je hier vrijwel alles vinden wat je nodig hebt, nieuw en gebruikt. Voordat sites als StockX en GOAT er waren, was eBay dé plek voor unieke sneakers. Met hun wereldwijde bereik is dit nog steeds het geval.

Farfetch

Farfetch
Foto van Farfetch

In 2007 werd Farfetch opgericht en diende de marktplaats voornamelijk voor het kopen en verkopen van high-end merken. Zo vind je op de site merken als Prada, Gucci, Saint Laurent en velen meer. Later zijn hier meer streetwear merken als Off-White aan toegevoegd en vind je hier tegenwoordig exclusieve sneakers. Van Jordans tot aan Yeezys, bij Farfetch vind jij jouw volgende paartje. Daarnaast is de shop actief bezig met duurzaamheid.

Klekt

Klekt
Foto van Klekt

Ook bij Klekt shop je de meest exclusieve sneakers. Klekt is een Europese sneaker marktplaats en verkoopt naast deadstock paartjes, ook used sneakers. De marktplaats bestaat in 2022 9 jaar en heeft een brede collectie aan exclusieve modellen, streetwear en accessoires. Naast de bekende Air Jordan’s en Yeezy’s, vind je bij Klekt ook New Balance paartjes of Asics.

KicksCrew

Kickscrew
Foto van KicksCrew

Ook bij KicksCrew shop je exclusieve modellen als Air Jordan, Yeezy’s en Dunks. Het platform werd in 2008 opgericht en heeft sindsdien een breed aanbod aan sneakers en streetwear items gekregen. De modellen bij Kicks Crew worden gecheckt op authenticiteit. Daarnaast verkoopt het merk alleen nieuwe items en heeft het wereldwijde verzending.

Sneakers Boutique

De laatste sneaker resell site is Sneakers Boutique. Sneakers Boutique is onderdeel van Sneakers.nl en is een Nederlandse resell plek. Hier vind je modellen als Yeezy’s, Dunks, Air Jordan 1’s. Sneakers Boutique werd in 2021 opgericht en heeft in korte tijd een breed aanbod gekregen. Ook worden de paartjes gecheckt op authenticiteit.