Skip to content
Upcoming

eBay neemt sneaker verificatieservice Sneaker Con over

1 december 2021 21:00
eBay neemt sneaker verificatieservice Sneaker Con over
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

eBay heeft de verificatieservice van Sneaker Con overgekocht. Deze deal werd op 24 november 2021 ondertekend. De twee namen werkten al langere tijd samen en deze deal versterkt de relatie van eBay en Sneaker Con. Daarnaast vergroot eBay hiermee zijn reputatie als groeiende marktplaats voor sneakers.

eBay en Sneaker Con

Sneaker Con werkt sinds 2020 al samen met eBay. De verificatie service van Sneaker Con wordt gebruikt bij sneakers over de $100. Hierbij worden de schoenen die via eBay gekocht worden, doorgestuurd naar Sneaker Con. Het verificatie centrum van Sneaker Con checkt de sneakers op authenticiteit en stuurt de paartjes weer door naar de buyer. Deze samenwerking deed het goed voor de wereldwijde marktplaats en verbeterde zijn betrouwbaarheid.

Ebay Sneakers Verification
Foto van eBay

De samenwerking van de twee namen was positief voor beiden. eBay verbeterde zijn reputatie als sneaker marktplaats en verifieerde 1.55 miljoen sneakers sinds het begin van de samenwerking. Ook behoudt eBay zo zijn aandeel in de sneakermarkt en zijn er dagelijks 1.9 miljoen sneakers op het platform beschikbaar.

Naast StockX, is eBay ook een grote speler in de sneaker markt. Waar bij StockX de paartjes ook op authenticiteit verifieert, verkoopt eBay ook tweedehands modellen. Daarnaast kunnen verkopers bij eBay zelf foto’s maken van de sneakers en gebruikt de site geen stock foto’s. Dit is voor de buyers prettig, die zo een goede blik op de exemplaren krijgen.

Overneming Sneaker Con

Nu breidt eBay zijn samenwerking uit en heeft het de verificatieservice van Sneaker Con overgenomen. Op deze manier wilt de marktplaats het verificatieproces uitbreiden. De deal voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. Ook zal de overname alleen gaan over het verifiëren van footwear. Sneaker Con blijft zijn evenementenactiviteiten afzonderlijk opereren.

eBay tekende op 24 november 2021 de deal en dit was volgens Jordan Sweetnam, SVP en General Manager van eBay, een stap in de goede richting. Volgens hem is het platform nu in staat om hun aanbod naar een hoger niveau te tillen. “Ebay has always been a vibrant community of enthusiasts, with deeply knowledgeable buyers, sellers and employees,” vertelt Sweetnam.

““We partnered with Sneaker Con to launch sneaker authentication on eBay last year because the team shared our passion for the category – with best-in-class capabilities to deliver what our customers want most”, vult Sweetnam aan. De vraag naar sneakers op het plaftorm groeit en de verificatieservice van Sneaker Con is hier een goede asset in.

“The response to our authentication offering has been overwhelming, and this acquisition allows us to continue to transform eBay and bring a higher level of trust and confidence to every transaction”, aldus Sweetman.

Toekomst eBay

Voor de klanten op eBay verandert er niet veel. Zo worden de sneakers nog steeds op dezelfde manier verkocht als eerst. Ook verifieerd Sneaker Con nog steeds de exemplaren, maar doet dit nu binnen eBay. Exemplaren boven de $100 gaan door het verificatieproces en krijgen een tag. Deze NFC-tag laat zien dat het paartje daadwerkelijk authentiek is.

Ebay Sneakers Verification
Foto van eBay

Naast sneakers verifieerd eBay ook handtassen en luxe horloges. Hierbij moeten horloges minimaal $2000 zijn en designer tassen minimaal $500. Op deze manier versterkt eBay het vertrouwen van zijn klanten.