Skip to content
Newsfeed

De Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ maakt een comeback in 2025

17 april 2024 16:17
De Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ maakt een comeback in 2025

Het lijkt erop dat de legendarische Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ een comeback gaat maken. Deze tijdloze schoen, beroemd om zijn klassieke zwart-rode color blocking, staat gepland om in het voorjaar van 2025 opnieuw te worden uitgebracht ter ere van het 40-jarig bestaan van het model.

De Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ heeft een interessante geschiedenis. Deze colorway werd voor het eerst uitgebracht in 1985 als de allereerste signature sneaker van niemand minder dan de legendarische Michael Jordan bij Nike. De ‘Bred’ kleuren – zwart, varsity rood en wit – werden al snel een symbool van rebellie en stijl. Onder andere doordat ze een tijdje verboden waren door de NBA, omdat de sneakers afweken van de uniformvoorschriften.

Met de aankomende retro-release kunnen we een authentieke revival verwachten. De Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ blijft trouw aan het OG-kleurenschema. Waardoor de sneaker sterk oogt als het geliefde model uit 1985. Echter, zijn er enkele upgrades toegevoegd, zoals een grotere, slankere Swoosh.

Gemaakt van hoogwaardig leer, zal deze sneaker een zwarte basis hebben met varsity rode accenten, op een stevige rubberen zool en afgewerkt met een witte middenzool. Elk paar wordt geleverd met extra veters, een hanglabel en de OG boxing, waardoor het een waar collector’s item wordt.

Het is nog even geduld hebben want de Air Jordan 1 High ’85 ‘Bred’ zal naar verwachting gaan droppen in het voorjaar van 2025. Terwijl we wachten op meer details, kun je hieronder alvast het paartje uit 1985 in detail bekijken. Blijf op de hoogte door regelmatig de Sneakerjagers releasekalender te raadplegen.

Benieuwd naar meer tijdloze klassiekers en het verhaal achter het NBA-beleid? Lees dan: Tijdloze klassiekers van Nike die blijven inspireren.

Air Jordan 1 High '85 'Bred'
Air Jordan 1 High '85 'Bred'
Air Jordan 1 High '85 'Bred'
Air Jordan 1 High '85 'Bred'