Skip to content
Upcoming

Converse viert Pride 2022 met ‘Found Family’ collectie

23 mei 2022 10:07
Converse viert Pride 2022 met ‘Found Family’ collectie

Converse viert Pride 2022 met een nieuwe collectie genaamd ‘Found Family‘. De collectie bestaat uit allemaal verschillende sneakers, kledingstukken en hoofddeksels. Die de levendige en dynamische LGBTQIA+-gemeenschap supporten. De sneakers binnen de collectie hebben thematische graphics die staan voor diversiteit. ‘Found Family’ herinnert ons eraan dat hoewel we allemaal verschillend zijn, we samen komen met liefde en met trots.

Found Family

De ‘Found Family’ collectie zal beschikbaar zijn vanaf 26 mei 2022 om 10:00 uur ’s ochtends op de website van Converse. We lopen graag even de collectie met jullie door. De collectie zal gelanceerd worden met een digitale galerij, waar de persoonlijke verhalen van meer dan 50 personen binnen de LGBTQIA+-gemeenschap van het merk te zien zijn en komt er een debuutfilm van Richie Shazam.

Pride collectie

Run Star Motion

De zool van de Run Star Mation valt al op door zijn grote en zijn waves maar het kan altijd meer. Met een regenbooggradiënt op de tussenzool maak je pas echt een statement. Daarnaast komt er een Pride-gradiëntster op de enkelpatch en een Pride Unity-vlagband op de tong. Als laaste maken de woorden Family Unity op de inlegzool het ontwerp compleet. Deze woorden herinneren je eraan dat we het sterkst zijn als we samen staan.

Run Star Motion
Run Star Motion

Chuck 70 Hi

De Chuck 70 Hi heeft dezelfde star patch in regenboogkleuren als het model hierboven. Een opvallend detail zijn de regenboogkleurige stiksels op de tong. De buitenzool heeft een Pride swirl gekregen. De Pride Unity vlag op het hiellusje maakt dit design af. De OrthoLite demping zorgt voor comfort. Daarnaast heeft ook deze sneaker de woorden Family Unity op de inlegzolen staan.

Chuck 70 Hi
Chuck 70 Hi

Chuck Taylor Hi

De Chuck Taylor Hi heeft speciaal gemaakte patches, die het traditionele zwarte canvas van Chucks combineren met een regenboogkleurige Pride-bandana print. De sneaker heeft natuurlijk de kenmerkende Chuck Taylor All Star details, zoals een rubberen neus, rubberen neuskap en strepen op de middenzool. Net als het vorige model heeft deze ook een Pride swirl op de buitenzool.

Chuck Taylor Hi
Chuck Taylor Hi

Chuck Taylor Lift Ox

De Chuck Taylor Lift Ox heeft een dubbele plateauzolen wat niet alleen opvalt maar ook erg stijlvol is. De regenbooggraphic op het middenpaneel en op de zool geven een speelse look aan dit model. Daarnaast heeft de sneaker regenboog stiksels, een Pride kleurverloop op de tong en een Pride swirl op de buitenzool. De Pride-bandana print is te zien op de voering en maakt daarmee het ontwerp compleet.

Chuck Taylor Lift Ox
Chuck Taylor Lift Ox

One Star

De One Star heeft een suède patchwork, daarnaast staat er op het middenpaneel een regenboogkleurige ster. Ook hebben sommige stiksels regenboogkleuren gekregen. De Pride-bandana print is te zien op de voering van de schoen net als bij het vorige model. Opnieuw staat de tekst Family Unity op de inlegzool geprint.

One Star
One Star

All Star Slide

Last but not least, de All Star Slide, ook deze heeft de Pride-bandana print gekregen. Deze komt op een zwarte basis. Op beide bandjes staan het Converse logo en de Star Chevron in reliëf. Wat je ziet is dat er deze keer niet op de zool Family Unity is geplaatst maar op de band van de slides.

All Star Slide
All Star Slide

Converse By You

Naast deze collectie zal ook de Converse By You releasen, waarbij je verschillende modellen kunt personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld de All Star-patch, plaat en veters aanpassen. Alle opties zijn geïnspireerd op trots, biseksueel, panseksueel, lesbisch, niet-binair en transgender en eenheidsvlaggen voor een meer inclusieve kijk op persoonlijke expressie.

Converse By You

Dit was een groot gedeelte van de collectie, er zullen ook T-shirts en hoofddeksels gaan releasen. Bekijk deze op de website van Converse! De ‘Found Family’ collectie zal uitkomen op 26 mei 2022, om 10:00 uur ’s ochtends. Vergeet niet om onze release kalender in de gaten te houden, voor meer releases! We zijn het sterkst als we samen staan.