Skip to content
Upcoming

Converse brengt het retro All Star Pro Leather model weer terug

24 oktober 2019 14:30
Converse brengt het retro All Star Pro Leather model weer terug

De Converse All Star Pro Leather komt samen met de All Star Pro BB en de Chuck 70 uit in het “All Star Pack”. Verschillende klassieke modellen in een moderner jasje.

De Converse Pro Leather kwam voor het eerst uit in 1976. Dit was het eerste Converse model dat een volledig lederen upper had met daarop het welbekende “Star Chevron” logo. In de jaren ’80 en ’90 is deze sneaker het parade paard van Converse geworden in de basketbal wereld. Sindsdien is dit model dan ook niet weg te denken door het tijdloze retro design. In het “All Star Pack” heeft Converse het Pro Leather model hetzelfde design gegeven als het originele model uit 1977 uit het archief. Dit is natuurlijk wel gedaan met gebruik van moderne technologieën, zoals in de zool bijvoorbeeld.

In het “All Star Pack” zijn, naast de Pro Leather, ook de All Star Pro BB en de Chuck 70 opgenomen. Alle drie de schoenen komen in een wit met rode colorway. In tegenstelling tot de Pro Leather heeft de Pro BB een modernere look. De ademende upper is gemaakt van mesh materiaal en is gecreëerd voor comfort en stevigheid tijdens het basketballen. De Chuck 70 heeft het design dat we gewend zijn van dit model met een subtiele rode lijn.

Het “All Star Pack” is vandaag uitgekomen in Amerika bij Converse en verschillende retailers. Helaas is het nog niet duidelijk of het pack ook in Europa uitkomt, maar wij hopen van wel. Wat mooi is, is dat er al foto’s van nieuwe colorways verschenen op de Pro Leather. Deze kleuren worden verwacht begin 2020. Houd voor meer nieuws de blogs en de sneaker releasekalender in de gaten.


Converse "All Star Pack"
Converse All Star Pro Leather
Converse All Star Pro BB
Converse Chuck 70
Images by Converse