Skip to content
Upcoming

De Concepts x Nike SB Dunk High is een release om van te smullen 😋

16 november 2020 19:52
De Concepts x Nike SB Dunk High is een release om van te smullen 😋

Het in Boston gevestigde Concepts is opgericht in 1996 in een kelder aan Brattle Street. In 2008 lanceerde Concepts hun eerste Nike SB Dunk, namelijk de Lobster. Concepts introduceerde hiermee de New England humor en het talent voor gewaagde verpakkingen in de sneakerwereld. Deze sneaker behoort tot op de dag van vandaag bij de Holy Grails. Nu, in 2020, komt Concepts terug met de TurDUNKen.

Elke sneaker in de Concepts Dunk-lijn bevat humoristische uitingen van de medewerkers van de shop. Deze ‘Inside Jokes’ van het personeel worden op het canvas van de Dunk vastgelegd. Dit geeft de opkomende Nike Dunk high een speciaal plekje in de geschiedenis van Concepts.

Concepts x Nike SB Dunk Low Lobster

Concepts x Nike Dunk High Pro QS

De Concepts x Nike Dunk High Pro is geïnspireerd op een eend. Verschillende bruine kleuren bevinden zich op het bovenwerk van de sneaker. Soepel leer is geplaatst op de toebox en gebied rondom de enkel. Op de midfoot is een soort gescheurd materiaal geplaatst wat de sneaker een unieke look geeft. Op de eyestays en mudguard is gebruik gemaakt van lang premium suède. De tong is gemaakt van glimmend groen materiaal, wat ook altijd te zien is op de nek van een eend. Aan de binnenkant en sockliner zijn graphics te vinden van eenden. Het bovenwerk wordt afgesloten door een blauw glimmende Swoosh. Onder het bovenwerk zit een vergeelde zool gecombineerd met een oranje outsole.

Zoals alle Concept Dunk releases komt de sneaker ook uit in een speciale verpakking. Deze verpakking is in de vorm en look van een oven. In deze speciale verpakking vind je ook nog Nike Dri-FIT sokken met kippen print, Concepts kalkoen inpakpapier en een Nerf Turkey Vortex.

De Concepts x Nike SB Dunk High Pro QS komt op vrijdag 20 november uit bij onder andere Nike voor €110,-. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om nooit meer een sneaker release te missen.

Concepts x Nike SB Dunk High Pro QS

DC6887-200 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders
 Concepts Nike Dunk High
 Concepts Nike Dunk High
 Concepts Nike Dunk High
 Concepts Nike Dunk High
Images by Nike