Skip to content
Upcoming

Nike brengt een variant uit van de Atmos Air Safari

7 januari 2019 14:03
Nike brengt een variant uit van de Atmos Air Safari

De samenwerking tussen Nike en de legendarische Japanse sneakerstore Atmos is al jaren door sneakerheads geliefd. In 2003, toen deze samenwerking startte, werd de Nike Air Max 1b x Atmos ‘Safari’ geboren. Een colorway die tot op de dag van vandaag gezien wordt als een van de grondleggers van de collaboration tussen sportmerken en retailers/designers.

In 2003 wilde Atmos de materialen en de design ethos van de Air Safari overbrengen op de Air Max 1. 15 jaar later, in 2018, deed Nike precies het omgekeerde. Ze gooide de Safari colorway op de Air Safari, waardoor er een toffe cyclus was ontstaan.

De colorway

Met de volgende Safari op de releasekalender gaat het design nog iets dieper in de cyclus. Voor de volgende release zien we namelijk weer duidelijk de safari inspiratie, maar hier blijft het niet bij. De iconische ‘Sports Blue’ kleur is toegevoegd op de mudguard en heel. Deze kleur is vooral beroemd geworden op de Nike Air Max 1 ‘OG Blue’, één van de eerste originele colorways van de Air Max 1.

Naast de ‘Sports Blue’ details heeft de sneaker eigenlijk geen opvallende afwijkende details ten opzichte van de Safari colorway. De upper is nogsteeds uitgevoerd in een dusty orange look met uiteraard safari print details. Bekend van de Air Safari is dat de sneaker maar één swoosh per sneaker kent. Naast de mudguard en de heel heeft de outsole de looks van de Air Max 1. Zo is het kleurenpatroon hetzelfde als die van de OG Blue Air Max 1.

Helaas is op dit moment nog geen release vastgesteld maar gezien de colorway zal deze binnenkort zijn.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air safari x Atmos ‘Safari 2.0’

Releasedatum: TBA
Prijs: €120,-
Colorway: Dusty Orange, Sports Blue, Deep green
Stylecode: BQ8418-800
Storelist: Klik hier


Air Safari
Air Safari
Air Safari
Air Safari
Air Safari