Skip to content
Upcoming

De Air Jordan FIBA 2019 collectie komt eraan

8 augustus 2019 16:19
De Air Jordan FIBA 2019 collectie komt eraan

Vanaf zaterdag 31 augustus gaan in de basketbal wereld alle ogen naar China. Hier wordt namelijk de FIBA World Cup gehouden. Tot zondag 15 september zullen de beste basketbal landen tegen elkaar spelen om bekroond te worden als World Champion. Om dit de vieren brengt Jordan Brand de Air Jordan FIBA 2019 collectie uit. Helemaal in het teken van dit wereld kampioenschap.

Met deze collectie zal Jordan Brand vier verschillende modellen uitbrengen die helemaal in het teken zullen staan van het wereld kampioenschap basketbal in China. De Air Jordan 33 en de Air Jordan Diamond Mid zullen echt bedoeld zijn als performance sneakers. De Air Jordan 4 en 12 zullen uitkomen als retro.

De Air Jordan 4

De Air Jordan 4 heeft een rood bovenwerk met blauwe accenten. Het meest opvallende detail zijn toch wel de vlaggen op het bovenwerk. Deze staan voor de deelnemende landen van het toernooi. Wat opvalt is dat de sneaker niet het karakteristieke gaas heeft op het bovenwerk. Daarnaast zien we een gouden Jumpman achterop de sneaker en is er een blauw Jumpman logo op de tong van de sneaker te vinden.

Air Jordan FIBA 2019

De Air Jordan 12

Bij de Air Jordan 12 is wit de meest opvallende kleur. Grotendeels van het bovenwerk is bedekt met wit leer en de rode details zijn vooral te vinden achterop de sneaker. De gouden details bij de veter ogen en de mudguard geven de sneaker wat meer elegantie.

Air Jordan FIBA 2019

De Air Jordan 33

De Air Jordan 33 is een echte performance sneaker en zal daarom ook een stuk meer gezien worden tijdens het wereld kampioenschap dan de bovenste twee sneakers. Ook wit is hier de meest voorkomende kleur. Daarnaast zitten er een aantal zwarte en gouden details op het bovenwerk.

De Air Jordan Diamond Mid

De Air Jordan Diamond Mid is net als de 33 een echte performance sneaker en bevat de nieuwste technieken van Jordan Brand. Het bovenwerk is wit/grijs gekleurd. Daarnaast zitten er een aantal gouden details op de sneakers zoals het Jumpman logo en de mudguard.

De gehele Air Jordan FIBA 2019 collectie zal in de loop van de maand uitkomen op verschillende data. Zo released de Air Jordan 4 op 1 september en de Air Jordan 12 op 24 augustus. De Air Jordan 33 op 23 augustus en de Air Jordan Diamond op 8 augustus. Allemaal zullen ze verkrijgbaar zijn op Nike.com.