Skip to content
Upcoming

Het ‘Tear-Away’ effect komt op de Nike Air Force 1 Low

17 februari 2020 10:24
Het ‘Tear-Away’ effect komt op de Nike Air Force 1 Low
Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

De Nike Air Force 1 werd bijna 40 jaar geleden voor het eerst uitgebracht. Het model werd ontworpen door Bruce Kilgore en door de jaren heen is de Air Force 1 talloze keren veranderd en zijn er al meer dan 1800 colorways uitgekomen. Tegenwoordig zien we dat Nike een nieuwe ‘trend’ heeft gevonden, namelijk het ‘Tear-Away’ effect. Dit effect zijn eigenlijk twee materialen over elkaar heen. Door het bovenste materiaal open te snijden of open te scheuren wordt de onderste laag zichtbaar wat de sneaker extra dynamiek geeft. Voor deze volgende Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’ heeft Nike een klassieke triple white colorway gemaakt met hieronder verschillende felle kleuren.

Vorig jaar zagen we al een toffe release van Nike in samenwerking met CLOT die twee Nike Air Force 1 Low ‘Tear-Away’ colorways uitbrachten. Ook dit jaar zet Nike deze trend voort. Dit keer zien we wel dat ze wat kleine details hebben toegevoegd.

De details

Zo zijn er hier en daar stippellijntjes getekend om de randen van een paneel. Dit zien we vooral bij de Swooshes en de heelpannels. Ook zien we kleine schaartjes en ‘Tear Here’ tabs. Deze details geven het ‘Tear-Away’ effect weg maar het geeft ook een toffe look aan het bovenwerk.

Onder de triple white upper zien we dat er felle kleuren tevoorschijn komen. Nike heeft niet rustig aan gedaan, want we zien een combinatie van felroze, rood, groen, oranje en babyblauw. Toch werken de kleuren erg goed samen. Het is niet heel duidelijk waarvan het materiaal wat bovenop zit gemaakt is maar het ziet eruit alsof het gemaakt is op papierbasis. De onderste laag is duidelijk gemaaky van een glad lederen materiaal.

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’. We denken dat Nike deze release binnenkort zal aankondigen. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws en updates over deze release.

Nike Air Force 1 LX 'Tear Away' Red Swoosh

CJ1650-101 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’
Nike Air Force 1 Low ‘Tear-away’