Skip to content
Newsfeed

adidas’ YEEZY lijn keert toch terug in 2024

1 februari 2024 13:00
adidas’ YEEZY lijn keert toch terug in 2024

Na veel commotie rondom de adidas YEEZY lijn in samenwerking met Kanye West, beter bekend als Ye deze dagen, leek in 2023 dan eindelijk een stop te komen op de langdurige samenwerking. Althans, dat dacht men. Recent bracht adidas het nieuws dat het merk toch YEEZY sneakers zal gaan verkopen in 2024.

Voor liefhebbers van sneakers (en Ye) was 2023 een bewogen jaar. Na de breuk van Ye en adidas eind 2022, na shockerende uitspraken van de rapper en designer, stopte adidas de samenwerking. Het duo werkte al sinds 2014 samen en brachten onder de naam YEEZY het ene iconische silhouet na de ander uit.

In 2023 gaf adidas aan dat de overgebleven voorraad aan YEEZY sneakers toch verkocht zou worden. De opbrengsten hiervan, zouden naar het goede doel gaan. In het recent uitgebrachte persbericht maakt CEO Bjørn Gulden de cijfers van 2023 bekend, die volgens hem zijn meegevallen.

“Our fourth quarter developed a little better than expected and we have decided to release preliminary numbers. For the full year our currency-neutral revenues were flat, and we reached an operating profit of € 268 million. This is € 368 million better than what we guided for”, aldus Gulden.

In hetzelfde bericht maakt Gulden bekend dat het merk de overgebleven YEEZY’s ook in 2024 zal blijven verkopen. Het is nog niet bekend over welke releases het hier precies gaat en wanneer deze bij adidas zullen releasen. Mocht je geïnteresseerd zijn in het volledige persbericht, klik dan hier.

Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates rondom YEEZY en andere relevante nieuwsberichten.