Skip to content
Newsfeed

adidas eert reggae legende Bob Marley met speciale SL 72 release

28 februari 2024 10:00
adidas eert reggae legende Bob Marley met speciale SL 72 release

Door de jaren heen heeft adidas verschillende releases uitgebracht als eerbetoon aan de legendarische Bob Marley. Denk aan de samenwerking uit 2008 met Marley’s platenlabel, Tuff Gong, de adidas Samba in 2021 in samenwerking met AFC Ajax, en de recente Fear of God kledingcollectie. Nu in 2024, komen ze voor het eerst officieel samen met de release van de Bob Marley x adidas SL 72.

De keuze voor de adidas SL 72 lijkt te zijn geïnspireerd door een foto uit 1976 waarop Marley precies dezelfde schoenen draagt, wat een nostalgische connectie tussen vroeger en nu creëert.

Bob Marley adidas SL 72
Foto van Dennis Morris

Deze speciale editie van de SL 72 heeft een strak zwarte basis. Op deze basis zijn verschillende materialen te zien zoals leer op de Three Stripes en zacht suède op de teen. De tussenzool is subtiel versierd met de kleuren van de Rastavlag: groen, goud en rood. Marley’s handtekening prijkt in gouden letters op de laterale hiel, terwijl zijn naam en een grafische afbeelding van zijn gezicht te zien zijn op de tong van de schoen.

De release van de Bob Marley x adidas SL 72 wordt verwacht in de zomer van 2024. Blijf op de hoogte van verdere updates en details over deze samenwerking door regelmatig de Sneakerjagers nieuwspagina te raadplegen.

Bob Marley x adidas SL 72
Bob Marley x adidas SL 72