Skip to content

De adidas NMD

Ontworpen voor stedelijke ontdekkingsreizigers, is de adidas NMD een sneaker die moderne technologie combineert met vintage esthetiek. Als lifestyle sneaker die in december 2015 werd gelanceerd, haalde de NMD inspiratie uit eerdere modellen van adidas, waaronder de Micropacer, Rising Star en Boston Super, terwijl hij adidas' innovatieve Boost dempingssysteem en eigentijdse materialen bevatte.

De 'Core Black'-kleurvariant was het begin van de NMD (Nomad)-serie die uitgroeide tot een indrukwekkende collectie gewaagde en neutrale kleurvarianten die elke smaak aansprak. Na het opvallende succes werden later varianten als NMD Primeknit en NMD S1 ontwikkeld. Een combinatie van comfort, stijl en functionaliteit heeft de NMD gecementeerd als een iconische sneaker in de line-up van adidas.

adidas NMD OG 'Core Black'

adidas NMD R1 and NMD S1

Het NMD-ontwerp

De adidas NMD is een populaire keuze onder een breed publiek dankzij zijn unieke combinatie van functionaliteit en street-ready stijl. Met zijn revolutionaire Boost dempingtechnologie levert hij ongeëvenaard comfort en energieteruggave.

Dankzij het lichtgewicht bovenwerk van Primeknit past de sneaker zich aan de voet van de drager aan met een ademende, sokachtige pasvorm. De kenmerkende pluggen van EVA-schuim die in de Boost-middenzool zijn geplaatst, geven de NMD zowel stabiliteit als een opvallend uiterlijk.

Als onderdeel van zijn ethos om stedelijke stijl te combineren met innovatieve technologie, markeerde de adidas NMD S1 in 2021 een belangrijke evolutie in de adidas NMD-serie. NMD S1 heeft een volledig nieuw silhouet, met name een futuristische look met zijn dikkere, meer gebeeldhouwde Boost tussenzool en bijgewerkte vetersluitsysteem, en zet een nieuwe richting in voor de NMD-serie.

Pharrell Williams x adidas NMD

adidas en Pharrell Williams werkten samen aan de adidas NMD's met de slogan 'Humanrace' of 'Human Race'. In het ontwerp en de marketing van Pharrell's Human Race sneakers komen thema's als eenheid, diversiteit en de gedeelde aspecten van de mensheid vaak terug.

In deze samenwerking wordt de creatieve visie van Pharrell gecombineerd met de innovatieve technologie van adidas, wat resulteert in verschillende zeer gewilde NMD-releases.

Tot de populairste colorways die in samenwerking met de ontwerper zijn uitgebracht, behoren de NMD S1 'Oatmeal Mint', de NMD S1 Ryat 'Core White' en de levendige OG in 'Animal Print'.