Sneakerjagers Logo

Asics Releases

0 resultatenPagina 1 van 0

ASICS Sneakers

De geschiedenis van ASICS

Het begon allemaal in het jaar 1949. De Japanse ondernemer Kihachiro Onitsuka richtte het bedrijf Onitsuka Co. ltd op, dat nu wereldwijd bekend is als het merk Asics. Onitsuka bracht de allereerste Japanse basketbalschoen op de markt. Dit was een uniek moment, want in die tijd waren er in Japan nog geen specialisten voor sportschoenen.

De eerste schoen leek meer op een sandaal van riet dan op een basketbalschoen, maar desondanks werkte Onitsuka hard om een goede basketbalschoen te maken. Hij observeerde de sport en keek hoe de spelers zich op het veld bewogen.

In 1951 liet hij zich voor de schoenen inspireren door de zuignappen van de tentakels van een octopus. Na de lancering van zijn eerste echte basketbalschoen, ging de schoen zo viral dat, volgens hem, Onitsuka 50% van de schoenenmarkt in Japan had.

In 1958 ging Onitsuka verder en kocht het Tiger merk. Toen hij de Ethiopiër Abebe Bikila op blote voeten goud zag winnen op de Olympische marathon van 1960, zag Onitsuka meteen zijn kans schoon. Hij bood Bikila producten aan om te dragen tijdens de Mainichi marathon. Hij won.

Het merk ASICS

In de loop der jaren werden nog veel meer atleten geassocieerd met het merk. Onder hen Kenji Kimihara, Derek Crayton, Lasse Viren en vele anderen. Onitsuka verscheen in verschillende films en bij overwinningen op de racebaan. Legende Bruce Lee is een beroemd persoon die voor altijd met het merk geassocieerd zal worden.

Er zijn maar weinig bedrijven die zich kunnen beroemen op het feit dat ze in de loop van hun geschiedenis zoveel prestatieverbeteringen hebben bereikt. Onitsuka vond uiteindelijk dat schoenen alleen niet genoeg waren en ging in 1976 een partnerschap aan met sportsterfabrikant GTO en een breibedrijf genaamd Jelenk. Samen creëerden de bedrijven het jaar daarop het merk ‘ASICS’. Het acroniem staat voor ‘Anima Sana In Corpore Sano’, wat Latijn is voor ‘een gezonde ziel in een gezond lichaam’.

De gepatenteerde Gel-technologie die door het merk is ontwikkeld en in veel van zijn modellen is terug te vinden, biedt u een superieure, responsieve demping, die zeker de betekenis van de naam van het merk weergeeft.

Momenteel beweert Asics tot de top vijf van beste atletiekschoenbedrijven ooit te behoren. Volgens Onitsuka is dit nog maar het begin! We kunnen niet wachten om meer legendarische modellen zoals de ASICS Gel-Lyte 3, ASICS Gel-Nimbus, ASICS Novablast, en de ASICS Gel-Kayano release in de nabije toekomst te zien!

ASICS Sneakers – True To Size?

ASICS damessneakers vallen normaal, maar ASICS herensneakers vallen over het algemeen aan de kleine kant, dus het is aan te raden een halve maat groter te nemen.