Sneakerjagers Logo

Air Jordan Releases

30 resultatenPagina 1 van 1

Air Jordan Sneakers

De geschiedenis van Air Jordan

Air Jordan, ook bekend als Jordan Brand, is een sportmerk geproduceerd door Nike. Het merk werd opgericht voor de voormalige professionele basketballer, Michael Jordan. Hun allereerste paar schoenen werden geproduceerd in 1984.

Het jaar daarop, in 1985, bracht het merk zowel de Air Jordan 1 High als de Air Jordan 1 Low op de markt. Helaas, in datzelfde jaar, verbood NBA directeur David Stern de zwart/rode colorway omdat het niet voldeed aan de kleurcode. Als Michael Jordan ze toch zou dragen, zou hij een boete van $5000 moeten betalen. Nike zag dit als een goede reclamecampagne en besloot Jordan’s boetes te betalen. Ze gaven de colorway toen de bijnaam ‘Banned’.

Omdat het eerste model zo succesvol was, besloot Nike om elk jaar een nieuw model uit te brengen. In 1986 kwam de Air Jordan 2 uit. Dit model was zeer uniek omdat het in Italië werd geproduceerd en geen Nike swoosh had. Michael Jordan scoorde ooit 61 punten met deze sneakers aan zijn voeten.

Twee jaar later bracht het merk de Air Jordan 3 uit. Dit paar had een nog nooit eerder vertoond logo, de Jumpman. Het had olifantenprint op de tenen en de hiel en net als bij het tweede model, zat er geen Nike swoosh op. In plaats daarvan, was er een Nike Air logo op de hiel.

De Air Jordan Brand

Na deze iconische paren, bracht Air Jordan vele andere modellen uit die net zo populair zijn als de Air Force en Air Max series, van de Air Jordan 4, Air Jordan 5 en Air Jordan 11 tot de meer recente Air Jordan 35. In de jaren 2000 bracht Jordan retro modellen uit gebaseerd op de originele kleurstellingen, en het Air Jordan 1 Mid silhouet werd geïntroduceerd tijdens de tweede retro run van de Air Jordan 1.

Terwijl Air Jordan innovatief blijft met elke release, of het nu gaat om de gebruikte materialen, de toegevoegde technologie of gewoon een bijgewerkte look, blijven ze altijd trouw aan hun basketbal oorsprong met uitzonderlijke demping en comfort.

Air Jordan Sneakers – True To Size?

Air Jordan sneakers zijn True To Size.