Skip to content
Where to Cop

Where to cop: Nike Cortez ‘Oregon’

2 juli 2024 13:19
Where to cop: Nike Cortez ‘Oregon’

Op 3 juli 2024 dropt de Nike Cortez in de colorway ‘Oregon’. De colorway is geïnspireerd op de kleuren van de University of Oregon, waar Bill Bowerman, co-founder van Nike, naartoe ging en trainde. De sneaker is bij meerdere retailers te verkrijgen. Bekijk de releasedetails van de Nike Cortez ‘Oregon’ hier.

Nike Cortez ‘Oregon’ l HF1435-300

Nike Cortez Oregon
Beelden Nike
Nike Cortez Oregon

De University of Oregon speelt een grote rol in de geschiedenis van Nike. Op deze school, leerde Phil Knight en Bill Bowerman elkaar kennen. Knight was erg goed in atletiek en trainde onder leiding van Bowerman op hoog niveau. Nadat Knight moest stoppen met trainen wegens een blessure, richtte het duo ‘Blue Ribbon Sports’ op, een merk dat later de naam Nike kreeg.

Nike Cortez Oregon
Nike Cortez Oregon

De Nike Cortez was ontworpen in 1968 door Bowerman, maar maakte zijn debuut vier jaar later tijdens de Olympische Spelen in München. De Nike Cortez ‘Oregon’ brengt ode aan zowel het klassieke silhouet, als de kleuren van de Universiteit of Oregon.

Nike Cortez Oregon
Nike Cortez Oregon

De upper heeft een donkergroene kleur en combineert de materialen mesh en suède. De gele, leren overlays op de hiel contrasteren mooi bij het bovenwerk. Op de tong en hiel zijn de klassieke Nike logo’s geplaatst.

Where to cop?

De Nike Cortez ‘Oregon’ dropt op 3 juli 2024 om stipt 09:00 uur. De sneaker zal bij verschillende retailers te verkrijgen zijn. Bekijk het overzicht met alle shops hier of in de releasekalender.