Skip to content
Newsfeed

Veneda Carter komt met waterproof Timbs in nieuwe Timberland collab

4 maart 2024 16:54
Veneda Carter komt met waterproof Timbs in nieuwe Timberland collab

In 2022 kwam Veneda Carter met een variant op de Timberland 6-inch boot. Deze glanzende ‘Wheat’ variant was in no-time uitverkocht en dus reuze populair. Nu, twee jaar later, bundelen Veneda Carter en Timberland hun krachten om nu zelfs een hele minicollectie van lakleer uit te brengen. Voor de echte fans: De grote ster van twee jaar geleden is wederom onderdeel van deze nieuwe collectie.

Voor de nieuwste samenwerking heeft Timberland weer samengewerkt met Veneda Carter om de klassieke laars een jaren 90 esthetiek te geven. Veneda, geboren in Kopenhagen, heeft haar carrière gelanceerd met modellenwerk toen ze nog maar 19 jaar oud was.

Ondertussen is ze fashion stylist van Kim Kardashian en werkt ze samen met grote merken. De samenwerking met Timberland van twee jaar geleden zal goed bevallen zijn, aangezien ze nu zelfs een collectie samen gaan uitbrengen.

Waterproof

Deze kleine collectie is te herkennen aan zijn minimalisme. Het minimale gebruik van materialen, silhouetten en kleuren zorgen hiervoor. Naast het 6-inch boot silhouet, voegen ze deze keer een vernieuwing van de Mid Heel Boot toe. De Mid Heel Boot heeft een stiletto hak en een rits als sluiting. Beide silhouetten zijn verkrijgbaar in de iconische ‘Wheat’ kleur en een volledig zwarte variant.

Carter’s Timberlands zijn gemaakt van innoverende materialen. Wat het meeste opvalt, is dat het originele nubuck plaatsmaakt voor waterproof lakleer. Dit samen met het gebruik van PrimaLoft Eco-isolatie, wat zorgt voor lichte warmte, behalen ze met deze minicollectie een optimaal draagcomfort. Een extra detail is het bevestigde zwart/zilveren co-branded dogtag.

De Veneda Carter x Timberland samenwerking staat nu gepland voor lancering op 5 maart 2024. Bekijk de lijst hiernaast voor de geselecteerde retailers. Houd ook de releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven.