Skip to content
Upcoming

Vans en Metallica introduceren nieuwe sneakercollectie

23 juli 2021 09:00
Vans en Metallica introduceren nieuwe sneakercollectie

Vans en de bekroonde rockband Metallica hebben samengewerkt aan een limited edition Sk8-Hi en Classic Slip-On om de aankomende 30e verjaardag van het Black Album te vieren, hun bestverkopende album aller tijden. De Vans x Metallica schoenen gaan, net als de band, voor sneller, harder en ‘Off The Wall’. De schoenen zijn voorzien van illustraties die geïnspireerd zijn door Metallica en die ontworpen zijn door de iconische Metallica-kunstenaar Pushead.

Vans Metallica

Metallica’s gelijknamige studioalbum werd uitgebracht in 1991 en is wereldwijd meer dan 30 miljoen keer verkocht en heeft meer dan 580 opeenvolgende weken bovenaan de muzieklijsten gestaan. De band trad in 2016 op in House of Vans Londen en heeft samen met Vans in de afgelopen tien jaar al drie schoenen- en kledingcollecties uitgebracht. Nu bundelen Metallica en Vans opnieuw hun krachten met twee schoenen met artwork van Pushead, die al sinds 1986 iconische afbeeldingen en illustraties ontwerpt voor de tourboeken, T-shirts en podia van de band. Pushead’s “Sad But True“-ontwerp staat synoniem voor het hele Black Album-tijdperk; zijn dubbele schedels reisden de hele wereld rond op de spandoeken tijdens optredens van Metallica.

Vans Metallica

De nieuwste Vans x Metallica-release toont de mysterieuze schedels van Pushead op de hielen van de Sk8-Hi en op de zijkanten van elke Classic Slip-On. Elk model heeft een grafisch blauw ontwerp en zilveren Metallica-details. Elk paar is afgewerkt met een Metallica-print op de hiel.

Release

De limited edition Vans x Metallica-collectie is exclusief verkrijgbaar voor Vans Family-leden en op Metallica.com vanaf 26 juli. Word ook lid van de Vans Family op Vans.com/family.

Houd onze release kalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws!