Skip to content
Brand

Bij Urbanstar komen urban style en streetwear samen

4 november 2022 15:43
Bij Urbanstar komen urban style en streetwear samen

Bij veel mensen gaat er niet gelijk een belletje rinkelen wanneer de naam Urbanstar op onze pagina’s verschijnt. Misschien heb je de brand al wel eens voorbij zien komen in onze blogs of op de release kalender, maar wie en wat is Urbanstar nou eigenlijk? We stellen je graag even voor aan deze unieke store in hartje Rome.

Urbanstar

Urbanstar

De Urbanstar winkel is al sinds 2002 te vinden in Rome. Allereerst zat de winkel in een pand van 140m², de store was al snel zo populair dat ze in 2007 verhuisde naar een gebouw van 400m² met twee verdiepingen.

Op de bovenste verdieping hangt verschillende kleding en op de onderste verdieping staan allemaal unieke sneakers.

Urbanstar
Urbanstar

Urbanstar biedt een exclusieve selectie van mannen- en vrouwencollecties en het nieuwste op het gebied van beauty en home design. Deze collecties komen in een brede selectie van bekende merken, maar ook opkomende merken kun je hier scoren. Hiermee combineert het merk outdoor, streetwear, casual en sneakers met een verscheidenheid aan historische high fashion merken.

Urbanstar

Met de selectie van Urbanstar kun je unieke stijlen ontdekken, die bij andere stores onmogelijk te vinden zijn. Wanneer je de website bekijkt via de button hieronder, zul je een selectie vinden van meer dan 150 merken, waaronder MM6 Maison Margiela, Alexander Wang, Nike en Maharishi.

Roma

Urbanstar projecten

Het merk is niet alleen een store, het gaat nog veel verder dan dat, met verschillende projecten waarbij onder andere duurzaamheid centraal stond. Op deze manier draagt Urbanstar ook nog eens bij aan de community en onderscheid het zichzelf van andere concurrenten.

Hieronder worden er een aantal uitgelicht.

Going Green

In 2021 organiseerde Urbanstar het evenement: ‘Going Green – Episode-I’. Het evenement vond plaats in twee steden. Namelijk op het strand van Focene, gelegen aan de Romeinse kust en op de rivieroever van de Theems in Londen.

Tijdens dit evenement konden mensen plastic afval verzamelen van de kust/rivieroever. Het was een groot succes! Ongeveer 120 mensen deden mee en samen hebben zij in totaal ongeveer 2000 pond aan plastic afval ingezameld. Lees hier meer over het probleem rondom plastic afval!

Naast dit evenement is het merk ook zelf bewust bezig met het milieu. Allereerst zijn alle verpakkingen vervangen door FSC ‘Forest Stewardship Council’ gerecyclede papieren dozen en zakken. Als tweede zijn de etiketten en labels gemaakt van gerecycled materiaal. Als laatste willen ze de gehele productiecyclus duurzamer maken.

Hello My Name Is

Het volgende project is: ‘Hello My Name Is’. Dit is een reeks aan interviews met verschillende personen, die hun verhaal vertellen. De zin ‘Hello My Name Is’, heeft een onverwachte waarde gekregen, namelijk het creëren van relaties tussen verschillende mensen. Urbanstar wilde een stem geven aan de mensen die door de gevolgen van de COVID-19 pandemie toch met een glimlach over straat lopen.

Nike Air Max BW boxing

Om net even dat beetje extra te geven aan de community kwam Urbanstar met een speciale Nike Air Max BW box. Het merk vierde op deze manier de 30e verjaardag van het historische Nike Air Max BW model. De box was handgemaakt van customized metaal. De originele schets van het model van Tinker Hatfield was te zien in de binnenkant.

Je weet nu dat je voor exclusieve sneakers en kleding bij Urbanstar aan het juiste adres bent! Mocht je toevallig binnenkort naar Rome gaan, neem dan vooral een kijkje in de store! Het adres is: Via Enrico Fermi, 91/93.

Een blik op de website is ook zeker de moeite waard! Ze versturen namelijk alles wat ze op hun website aanbieden naar Nederland. Hou vooral ook onze release kalender goed in de gaten, soms komen releases bij Urbanstar eerder uit dan bij andere Europese retailers!

Bekijk de website via de button hieronder!