Skip to content
Watch

The Vintage Report met Wim Wamsteeker

30 september 2021 19:45
The Vintage Report met Wim Wamsteeker

Voor de nieuwste aflevering van The Vintage Report zijn wij van Sneakerjagers langs gegaan bij powerlifter en collector Wim Wamsteeker. De aflevering komt online op donderdag 30 september om 20:00 uur.

The Vintage Report

In The Vintage Report bezoeken wij de meest bijzondere sneakercollecties. Eerder in 2021 is onze Sneakerjager Tom te gast geweest bij Nick van OGHeads. In deze aflevering bekeken zij de vintage sneakercollectie van Nick. In zijn collectie zitten een hele hoop deadstock klassiekers. Heb jij deze aflevering gemist, maar ben je benieuwd naar deze verzameling? Bekijk de video dan hieronder.

Wim Wamsteeker

Wim Wamsteeker begon op zijn dertiende met powerliften in de plaatselijke sportschool in Heiloo. De eerste wedstrijden waar Wim aan meedeed waren bankdruk-wedstrijden, waarvan twee Nationale Kampioenschappen. Op deze NK’s heeft hij de eerste plaats weten te behalen.

In 1985 was Wamsteeker op zijn vijftiende klaargestoomd voor zijn allereerste powerliftwedstrijd. Dit jaar tilde hij maar liefst zeven wedstrijden. Sindsdien heeft Wim tot op de dag van vandaag elk jaar aan minimaal één wedstrijd meegedaan.

Vintage sneakerverzameling

The Vintage Report met Wim Wamsteeker

Terwijl Wim zijn liefde voor powerlifting aan het ontwikkelen was, ontwikkelde hij ook een liefde voor sneakers. De paartjes die hij kreeg en kocht verzamelde hij, waardoor Wim momenteel een grote vintage collectie heeft.

Wamsteeker deelt zijn liefde voor zijn verzameling via Instagram (@wimwam.1969). Op zijn pagina zijn zowel vintage paartjes te vinden als nieuwe paartjes.

Als je een grote collectie hebt, springen er altijd een paar silhouetten uit. Voor Wim zijn dit de Nike Air Force 1, Epic, Colombia en Cortez. Deze modellen heeft hij dan ook in verschillende colorways en spaart hij nog steeds.

Een voorbeeld van een Nike Cortez die Wim in zijn archieven heeft is het paartje hieronder. Dit exemplaar komt uit 1983 en is nog nooit gedragen.

De Air Force 1 was aanstekelijk voor Wamsteeker. Op de afbeelding hier rechts zie je drie colorways van de Air Force 1 High. Het wit leer is vergeeld, net als de middenzool. Door de fysieke status van deze paartjes kan je zien dat deze al een lange tijd bestaan.

In de aflevering van 30 september krijg je de kans om nog veel meer exclusieve Air Force 1’s te bewonderen.

Air Force 1

Je zal je vast afvragen hoe en waar Wim al zijn kicks bewaart. In een speciale kamer heeft hij verschillende kasten staan waar alle schoenendozen instaan. Net als de sneakers zijn de dozen ook vintage. Dit zorgt voor een zeldzame uitstraling.

The Vintage Report

Ben jij benieuwd naar het gesprek tussen Sneakerjager Tom en Wim Wamsteeker? Zorg er dan voor dat je op donderdag 30 september om 20:00 uur klaar zit voor de nieuwste aflevering van The Vintage Report. Deze aflevering is te bekijken op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers.

Wil jij vaker op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app voor de laatste updates.