Skip to content
Brand

Stone Island x New Balance items beschikbaar op StockX

30 september 2023 14:14
Stone Island x New Balance items beschikbaar op StockX

Stone Island en New Balance staan garant voor een sterke, langdurige samenwerking. Beide merken staan bekend om hun eigen unieke cultuur en delen diepgewortelde waarden van onderzoek en functionaliteit in hun respectieve gebieden. Bovendien hanteren ze een diepgaande, analytische aanpak bij het creëren van hun producten. Met de release van de Stone Island x New Balance MADE in UK 991v2 in het vooruitzicht, bespreken we vandaag de meest geliefde stukken uit hun eerdere collabs die beschikbaar zijn op StockX!

Meer over de Stone Island en New Balance samenwerking

Stone Island en New Balance bundelen dus niet voor het eerst hun krachten. In 2021 werd de eerste collectie uitgebracht, wat een groot succes was en goed werd ontvangen door critici en fans. Het werd onder andere geprezen om de kwaliteit, design en unieke uitstraling.

Eerdere collecties bestonden uit een aantal unieke en stijlvolle sneakers en kledingstukken. Hierdoor kreeg het niet alleen de aandacht van modebewuste jongeren, maar ook van liefhebbers van streetwear.

Bovendien is de samenwerking een weerspiegeling van de huidige trends in de modewereld. Beide merken zijn vooruitstrevend en staan bekend om hun experimentele ontwerpen. Het is een goed voorbeeld van hoe twee merken met verschillende achtergronden kunnen samenwerken om iets unieks en creatiefs te creëren.

1. Stone Island x New Balance 574 Legacy

Stone Island x New Balance 574 Legacy
Stone Island x New Balance 574 Legacy

De Stone Island x New Balance 574 Legacy is een moderne interpretatie van de klassieke 574-sneaker. Het heeft een bovenwerk van premium suède en mesh, gecombineerd met een ontwerp gebaseerd op militaire invloeden. Daarnaast beschikt het over een ENCAP-middenzool voor comfort en demping en een rubberen buitenzool voor grip en duurzaamheid. Naast het iconische ‘N’-embleem op de zijkant, zien we de kenmerkende Stone Island branding terugkomen op de tong.

2. Stone Island x New Balance M01NA In Motion Archival Football Kit ‘Camouflage’

Stone Island x New Balance M01NA In Motion Archival Football Kit 'Camouflage'
Stone Island x New Balance M01NA In Motion Archival Football Shirt 'Camouflage'

De unieke camouflageprint wordt doorgetrokken op het Stone Island x New Balance M01NA In Motion Archival Football Kit ‘Camouflage’ voetbaltenue. Zowel het shirt als de shorts zijn voorzien van camouflage en worden aangevuld met zwarte sokken. Andere details zijn de polokraag op het voetbalshirt en de logo’s van beide merken op de borst en het broekje.

3. Stone Island x New Balance Furon v7 Pro FG ‘Raheem Sterling’

Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Green'
Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Green'

Aansluitend bij het voetbaltenue, hebben New Balance en Stone Island samengewerkt aan een voetbalschoen. Ook de Stone Island x New Balance Furon v7 Pro FG ‘Raheem Sterling’ is voorzien van de camouflageprint. Daarnaast staat ‘STONE ISLAND’ op de zijkant geschreven, terwijl het iconische Stone Island Compass-logo op hiel terug te vinden is.

4. Stone Island x New Balance FuelCell C_1 ‘TDS Brown’

Stone Island x New Balance FuelCell C_1 'TDS Brown'

Van het voetballen, gaan we door naar het hardlopen met de Stone Island x New Balance Tokyo Design Studio FuelCell C_1 ‘Brown’. Deze hardloopschoen belichaamt de diepgewortelde toewijding aan innovatie en vakmanschap die beide merken kenmerkt.

De rijke erfenis van Stone Island op het gebied van textielinnovaties wordt weerspiegeld in de bovenkant van de schoen. Hier komen synthetische en biologische katoenen materialen samen om een veelzijdige en vooruitstreven gebreide bovenkant te creëren. Tegelijkertijd wordt New Balance’s geavenceerde prestatietechnologie benadrukt door de FuelCell tussenzool en de koolstofvezelplaat.

5. Stone Island x New Balance FuelCell C_1 ‘TDS Tan’

Stone Island x New Balance FuelCell C_1 'TDS Tan'
Stone Island x New Balance FuelCell C_1 'TDS Tan'

Naast de ‘Brown’ colorway, kun je ook kiezen voor de Stone Island x New Balance Tokyo Design Studio FuelCell C_1 ‘Tan’. Uiteraard is deze hardloopschoen voorzien van dezelfde kenmerken, waaronder de Stone Island branding op de hiel. Hoewel beide colorways zijn voorzien van een camouflagepatroon, heeft de ‘Tan’ uitvoering een wat lichter kleurenpalet.

6. Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI ‘TDS’

Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS'
Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS'

De volgende hardloopschoen is de Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI ‘TDS’, wat een herinterpretatie is van de innovatieve RC Elite v2 raceschoen. Deze schoen beschikt over een 3D gebreid bovenwerk en biedt lichtgewicht structuur aan de middenvoet. Ook heeft het een dunne, ademende, raceklare pasvorm.

7. Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI ‘TDS Red’

Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Red'
Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Red'

De Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI is ook verkrijgbaar in een ‘TDS Red’ colorway. Natuurlijk beschikt deze hardloopschoen over dezelfde eigenschappen, zoals de New Balance graphics op de rechtervoet en het Stone Islang Compass-logo op de linkervoet.

8. Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI ‘TDS Green’

Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Green'
Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI 'TDS Green'

De laatste iteratie van het high-performance conceptuele silhouet voegt gedurfde kleuren toe met een contrasterend palet. De Stone Island x New Balance FuelCell RC Elite v2 SI ‘TDS Green’ beschikt over een gebreid bovenwerk met een levendige en zeer opvallende combinatie tussen geel/groen en bordeauxrood.

Komende Stone Island x New Balance samenwerking

Zoals eerder genoemd, kijken we vol verwachting uit naar de Stone Island x New Balance 991v2 ‘Black Olive’ release. Dit nieuwste ontwerp interpreteert het 991 silhouet van New Balance.

Het bovenwerk van deze Made in UK 991v2 is geïnspireerd op metalen roosters en bekleed met nubuck. Zo zien we een kleurenschema dat olijfgroen, grijs en zwart samenvoegt. Verder wordt dit indrukwekkende design afgerond met co-branded details en een op maat gemaakte verpakking die het Stone Island Compass-logo bevat.

De Stone Island x New Balance Made in UK 991v2 ‘Black Olive’ is vanaf 4 oktober 2023 verkrijgbaar. Bekijk daarom nu eerst nogmaals het complete aanbod van de samenwerking tussen Stone Island en New Balance op StockX, terwijl we wachten op de aankomende release.