Skip to content
Upcoming

Solesearch – een platform voor sneakerbedrijven

17 juni 2021 13:14
Solesearch – een platform voor sneakerbedrijven

Stel je gaat binnenkort naar een festival of een tof feestje en je wilt eigenlijk je nieuwe sneakers aan. We weten allemaal wat er daarna gebeurt: je sneakers helemaal vies! Wat doe je dan? Of misschien wil je je sneakers laten customizen maar je hebt geen idee bij wie je moet zijn?

Dit zijn vragen waar ik zelf wel eens tegen aangelopen ben zolang ik sneakers aan het verzamelen ben. Er zijn ontzettend veel sneaker-gerelateerde bedrijven te vinden. Zowel op internet als op social media of waar dan ook. Solesearch is een platform waar deze bedrijven allemaal samenkomen. Het is een soort AirBnB voor sneaker-gerelateerde bedrijven.

Solesearch

Mijn naam is Jochem en ik ben de oprichter van Solesearch. Het idee achter dit platform is ontstaan omdat ik de sneakers die ik verzamel ook echt draag (ja echt waar). Deze sneakers worden dus wel eens vies en uiteraard baal ik daar altijd wel van. Nadat ik zelf had geprobeerd om ze schoon te maken, wat het soms alleen maar erger maakte, ben ik op zoek gegaan naar mensen die wel wisten wat ze aan ’t doen waren en hier de juiste spullen voor hadden. Het bleek een enorme markt te zijn! Omdat het zo’n grote markt is, is het moeilijk om bijvoorbeeld een sneaker cleaner te vinden die bij jou in de buurt woont of gewoon iemand die jou als persoon aanspreekt. Daar wilde ik verandering in brengen! Aanvankelijk waren het vooral sneaker cleaners die ik benaderde om op de website te staan maar al snel kon ik dit uitbreiden met ook andere toffe initiatieven. Een kort overzichtje van wat voor bedrijven er op de website staan;

  • Custom sneakers
  • Bespoke sneakers
  • Cursussen/opleidingen
  • Sneaker cleaners/restauratie
  • Exclusieve stores

Het is heel tof om te zien wat voor mensen er allemaal bezig zijn met sneakers, zeker omdat het voor mij ook echt een hobby en passie is om sneakers te verzamelen en te dragen. Je komt een hoop nieuwe dingen tegen als je er goed induikt en dat geeft alleen maar weer aan dat het handig is om een overzicht te hebben van al deze bedrijven.

Ik hoop dat het mensen helpt om te vinden waar ze naar op zoek zijn! Neem vooral even een kijkje op www.solesearch.nl om bedrijven te zoeken die bij jou in de buurt zitten. Heb je zelf een bedrijf die zich bezighoud met sneakers stuur me dan vooral even een DM op @sole.search_.