Skip to content
Events

Sneakerjagers presents: Voices of Sneakers

28 juli 2021 16:25
Sneakerjagers presents: Voices of Sneakers

In de lijn van de tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht, Voices of Fashion, portretteerden we zes prominente namen uit de Nederlandse sneaker community en vroegen we hen hun verhaal te vertellen. Deze portretten, genaamd de Voices of Sneakers, zullen de komende weken uitgezonden worden op de Instagram TV van @sneakerjagers!

Tim Pen

Tim Pen is een bekend gezicht in Amsterdam. Als echte Amsterdammer en Ajacied was hij bijvoorbeeld te zien in de video clip van VOOR AJAX van Sophie Straat met andere Ajacieden als als Edson Sabajo, Sjaak Zwart

Zoals je al kan zien aan de foto heeft Tim Pen een voorliefde voor klassieke en vooral Air Max modellen. Hij verteld ons dan ook graag over deze Nike Air Max Miller uit 2005. Zijn verhaal zal te bekijken zijn via het Instagram account van Sneakerjagers op 28 juli!

Tim Pen

Jari Nuno

Jari Nuno

Jari Nuno heeft naam gemaakt met zijn merk Fat Crayon Creative en is daarnaast groot liefhebber van sneakers. Samen met Max Bijsterbosch begon Jari het merk Fat Crayon Creative en hebben naast verschillende items en kleding ook hun eigen Radio Show waar ze eens in de zoveel tijd verschillende DJ’s een podium geven.

Jari heeft voor de Voices of Sneakers een echte OG sneaker meegenomen. Op zaterdag 31 juli is het verhaal van Jari te zien op de Instagram TV van @sneakerjagers.

DJ Cutnice

DJ Cutnice is een bekend gezicht in zowel de muziek als sneakerwereld en een bekende van Sneakerjagers. Zo was de Rotterdammer te gast in de eerste aflevering van de The Turnover, en is Woei bij hem langs geweest voor een aflevering van Woei Kickin The Door.

De Nike Air Structure Triax 91 is de sneaker die Miraldo Walden heeft meegenomen. Zijn verhaal is te bekijken via het Instagram kanaal van Sneakerjagers op woensdag 4 augustus.

DJ Cutnice

Dario Schenkers

Dario

Darios Schenkers is category manager, store manager en buyer bij Patta en komt uit Arnhem. Hij begon al op vroege leeftijd met het werken in de sneakerwereld en is sindsdien niet weggeweest.

Als een van de weinige heeft Dario geen Nike sneaker bij zich. Namelijk de New Balance 992. Ondanks dat hij de classic ‘Grey’ uitvoering het beste vindt heeft hij deze ‘Yellow’ colorway van de 992 meegenomen. Dario zijn verhaal is vanaf 7 augustus te bekijken op het Instagram account van Sneakerjagers.

Kinjo

De liefde voor sneakers van Kinjo, die momenteel een restaurant in Amsterdam Noord genaamd Klaproos, begon met de film Space Jam. Met Space Jam kwam natuurlijk het basketbal, de hiphop en daarmee de liefde voor sneakers

Het verbaast ons dan ook niks dat Kinjo de Air Jordan 1 ‘Bred’ meegenomen. Één van de meest legendarische basketbal sneakers ooit. Het verhaal van Kinjo is op IGTV te zien vanaf 11 augustus.

Kinjo

DJ Flava

Muziek en sneakers zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Vandaar dat we Ivo Doesburg, ookwel DJ Flava, hebben uitgenodigd voor Voices of Sneakers.

Voor ons heeft Ivo de Air Jordan 6 ‘Carmine’ meegenomen. Dit was de eerste Jordan die hij kreeg in 1991 en heeft daarom een speciaal plekje in zijn hart. Het verhaal van Ivo is te bekijken op het Instagram account van Sneakerjagers op 14 augustus