Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Milaan

31 juli 2021 10:30
Sneaker Shopping City Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Milaan

Het is hartje zomer en dat betekent dat de zomervakantie van start is gegaan. We mogen weer op reis en kunnen weer steden als Parijs, Berlijn en Milaan gaan bezoeken. Daar wil je natuurlijk ook naar de coolste sneakerwinkels gaan.

Als sneakerhead wil jij uiteraard de beste spots weten waar jij je nieuwe kicks kan halen. Om jou hiermee te helpen hebben wij van Sneakerjagers een nieuwe serie genaamd Sneaker Touring. Elke week bekijken wij in deze serie sneakerwinkels in verschillende Europese steden.

Nu is het de beurt voor een gids met sneakerwinkels in Milaan. Ga je deze zomer ergens anders heen? Klik dan op de knop hieronder voor al onze Sneaker Touring gidsen en wie weet zit jouw vakantiebestemming er wel bij.


One Block Down

We beginnen de gids met sneakerwinkels in Milaan met One Block Down. Deze winkel is een begrip onder de Italiaanse sneakerfans. Bij One Block Down kan je terecht voor de nieuwste releases van onder andere Nike, adidas en New Balance. De winkel heeft ook een café waar jij kan genieten van een echte Italiaanse cappuccino na het kopen van de tofste kicks.

Adres: Piazza Armando Diaz, 2, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: @oneblockdown

sneakerwinkels milaan one block down
Image by One Block Down

Special Milano

Special Milano is gespecialiseerd in sneakers, streetwear en basketbal. Bij Special kan je terecht als je een grote liefde hebt voor Dunk’s en Jordan’s. Deze winkel is een echte must-visit als je veel van basketbal houdt. Van kleding tot aan schoenen is deze winkel gespecialiseerd in deze sport.

Adres: Corso di Porta Ticinese, 80, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 14:30 uur tot 19:30 uur. Zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur en van 14:30 uur tot 19:30 uur. Op zondag gesloten.
Instagram: @specialmilano

special milano
Image by Special Milano

Space23

Space23 is opgericht door professioneel voetballer Marco Materazzi. De winkel in Milaan is de eerste Space23. Deze winkel zit nu in vier andere Italiaanse steden. Space23 verkoopt basketbal items, maar ook de hipste nieuwe sneakers van onder andere Nike, adidas en Converse.

Adres: Corso Garibaldi, 104, 20121 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag en zondag van 14:30 uur tot 19:30 uur. Dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 13:30 uur en van 14:30 uur tot 19:30 uur.
Instagram: @space23it

sneakerwinkels milaan space23
Image by Space23

Airness Milano

Airness Milano is een echte basketbalwinkel. In deze winkel zal je dan dus ook de nieuwste Air Jordan releases vinden. Naast Jordan’s verkoopt de winkel ook andere sneakers, waaronder Nike Dunk’s en Air Force’s. Dit filiaal is erg nieuw en klaar om jou te ontvangen.

Adres: Maandag van 10:30 uur tot 18:00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur. Zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Openingstijden: Via Vincenzo Capelli, 5, 20124 Milano MI, Italië
Instagram: @airness

airness milano
Image by Airness Milano

PAR5MILANO

PAR5MILANO verkoopt veel verschillende sneakers en veel verschillende merken. Bij deze winkel kan je goed terecht als je toevallig in de stad bent tijdens een nieuwe Nike of Yeezy release. Daarnaast is deze winkel ook erg goed geschikt voor kinderen. Ze verkopen de kleinste maten van de coolste paartjes.

Adres: Corso di Porta Ticinese, 16, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 11:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: @par5milano

sneakerwinkels milaan par5milano
Image by PAR5MILANO

Slam Jam

Slam Jam is dé winkel als jij op zoek bent naar toffe sneakers en naar toffe kleding. In deze winkel kan je kleding kopen van merken als Stone Island, Stüssy, Needles en sacai. Naast deze kleding verkopen ze de nieuwste Yeezy’s en Jordan’s. Deze winkel is zeker een bezoekje waard.

Adres: Via Giovanni Lanza, 1, 20121 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag tot en met zaterdag van 11:30 uur tot 19:30 uur. Zondag van 14:30 uur tot 19:30 uur.
Instagram: @slamjammilano

slam jam
Image by Slam Jam

Spectrum

Spectrum is één van de meest speciale winkels in deze lijst. Deze winkel laat de echtheid van de streetwear cultuur zien. De winkel verkoopt naast sneakers namelijk ook streetwear, maar ook graffiti. De ene wand is gevuld met kleurrijke spuitbussen, terwijl de andere want vol staat met nieuwe sneakers van New Balance, Asics en Vans.

Adres: Via Felice Casati, 29, 20124 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag en zondag gesloten. Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 19:30 uur.
Instagram: N/A

sneakerwinkels milaan spectrum
Image by Spectrum

dropout

Voor de meest exclusieve sneakers zit je aan het goede adres bij dropout. Deze winkel is de allereerste sneaker resell winkel in het centrum van Milaan. Bij dropout kan je releases vinden die nog niet eens zijn uitgekomen, maar ook de meest exclusieve zoals de Dior Jordan 1 en alle samenwerkingen tussen Nike en Travis Scott.

Adres: Via Urbano III, 4, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag en zondag gesloten. Dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 18:00 uur.
Instagram: @dropout.milano

dropout
Image by dropout

size? Milano

size? is één van de winkels die wij in Nederland ook kennen, maar is zeker een bezoekje waard als je in Milaan bent. Net als in Nederland zijn er bij size? vaak exclusieve paartjes te krijgen en kleding van merken als Carhartt, PLEASURES en Stüssy.

Adres: Via Torino, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10:30 uur tot 18:30 uur.
Instagram: @sizeofficialit

sneakerwinkels milaan size
Image by size? Milano

Patta Milano

We sluiten de gids met sneakerwinkels in Milaan af met het Amsterdamse merk Patta. Sinds 2019 zitten zij in deze stad. De winkel zit gevestigd in het hart van het centrum en dichtbij de Duomo. In de winkel kan je kleding kopen van Patta, maar ook toffe sneakers van andere merken als Nike en adidas.

Adres: Galleria Unione, 4, 20123 Milano MI, Italië
Openingstijden: Maandag van 15:00 uur tot 19:00 uur. Dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @patta_nl

patta milano
Image by Patta

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je meldingen aanzetten voor de releasekalender en kan je onze blogs lezen. Wellicht verschijnen er de komende tijd meerdere Sneaker Touring gidsen met sneakerwinkels voor jouw vakantiebestemming.