Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste Sneaker Winkels in Barcelona

6 maart 2023 20:37
Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste Sneaker Winkels in Barcelona

Een dagje shoppen is de perfecte activiteit voor wanneer je op vakantie bent. Al struinend door de straten, alle winkels afzoeken naar de juiste paar sneakers of dat ene speciale kledingstuk. Als je ooit in Barcelona bent en op zoek bent naar de juiste sneakershop, lees dan vooral door! In deze shopping guide hebben we een paar van onze favoriete streetwear- en sneakerwinkels in Barcelona op een rijtje gezet.

1. Collect Sneakers

Voor de Nike fans onder ons is deze sneakerwinkel de ideale plek voor het scoren van een nieuwe sneaker. Resell winkels hebben misschien een beperkte voorraad, maar de sneakers die ze bij Collect hebben blijven niet onopgemerkt. Vanaf het moment dat je de winkel binnenloopt, zie je een lange rij Dunks, Jordans en veel verschillende Nike silhouetten. Collect Barcelona is zeker een store die je op je lijstje moet zetten!

Adres: Carrer de la Palla, 25, 08002 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Collect Barcelona is geopend van maandag tot zaterdag van 11.00 tot 20.30 uur.
Instagram: @collect.es

sneakershop Barcelona
Collect

2. Espaciozero

Espaciozero is de beste plek voor hyped streetwear, sneakers en mooie designerstukken. De kleine winkel is een verborgen juweeltje in Barcelona en heeft een breed aanbod aan unieke items. De shop oogt misschien klein, maar wint dit terug in de brede collectie.

Adres: C/ de Muntaner, 36, 08011 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Espaciozero is geopend van maandag tot zaterdag van 11.30 tot 20.00 uur.
Instagram: espaciozerobcn

sneakershop Barcelona
Espacio

3. TheCopBoys

Gelegen nabij La Rambla, midden in het hart van Barcelona, bevindt zich deze sneakerwinkel genaamd TheCopBoys. Net geopend in augustus 2022, is dit een nieuwe speler in de sneaker game van Barcelona, maar zeker een om rekening mee te houden. Van enkele van de meest hyped sneakers, zoals speciale Jordan 1-collabs en Dunks, tot enkele van de beste streetwear-pieces van Supreme, Bape en zelfs Be@rbricks. TheCopBoys hebben het allemaal en dat voor de beste resell prijzen in Barcelona.

Addres: C/ del Carme, 11, 08001 Barcelona, Spanje
Openingstijden: TheCopBoys zijn geopend van maandag tot en met zaterdag 12:00 to 20:00
Instagram: @thecopboys

4. Newcop

Voor de fans van hyped sneakers is Newcop de sneakershop voor jou. Op vijf minuten lopen van de Kathedraal van Barcelona vind je deze bijzondere sneakerwinkel. De sneakerwinkel is vooral gespecialiseerd in Yeezy’s, Jordans en andere Nike modellen en is zeker een winkel die het bekijken waard is.

Adres: Carrer de Duran i Bas, 5, 08002 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Newcop is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur.
Instagram: newcopstore

sneakershop Barcelona
Newcop

5. Solebox

Solebox is een retailer met sneakerwinkels door heel Europa. Met vestigingen in Brussel, Berlijn en Amsterdam, heeft Solebox zijn naam gemaakt in de sneakergemeenschap. Solebox richt zich vooral op gehypte releases, unieke sneakers en streetwear items. De mogelijkheden zijn eindeloos bij de Solebox winkel in Barcelona.

Adres: C/ del Pintor Fortuny, 23, 08001 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Solebox is geopend op maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 20:00 uur.
Instagram: solebox

Solebox Barcelona
Solebox

6. Sivas Descalzo

Deze winkel ligt op slechts vijf minuten lopen van het Plaça de Tetuan en is zeker een shop die het bezoeken waard is. De winkel zelf heeft een uniek uiterlijk met een industrieel ontwerp. Sivas Descalzo heeft ook een catalogus waar elke streetwearfanaat gek op zou worden. Van gevestigde merken als KAPITAL en Carhartt, tot de meest gewilde sneakers van dit moment. Je kunt het allemaal krijgen bij Sivas Descalzo.

Adres: C/ de Bailèn, 18, 08010 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Sivas Descalzo is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur met een kleine siësta van 15.00 tot 16.00 uur.
Instagram: sivasdescalzo

Sivas Descalzo

7. SNKRZ Garden

SNKRZ Garden ligt in het hart van Barcelona, in een klein straatje van de beroemde La Rambla. Als je op zoek bent naar unieke sneakers, is dit de plek om naartoe te gaan. Van Air Jordan 1’s en Dunk Lows tot een aantal high-end samenwerkingen als de Gucci x The North Face collab. Voor de wederverkopers onder ons; SNKRZ Garden koopt ook sneakers in, ook handig om te weten!

Adres: Carrer de la Canuda, 23, 08002 Barcelona, Spanje
Openingstijden: SNKRZ Garden is geopend op maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur.
Instagram: snkrz.garden.bcn

SNKRZ Barcelona
SNKRZ Garden

8. Alpaso sneakers

Voor mensen die op zoek zijn naar mooie, comfortabele en goed uitziende sneakers, zijn bij Alpaso aan het juiste adres. Voor je basics mag je de sneakers van Alpaso niet missen. De winkel heeft een groot aanbod aan New Balance, Asics, adidas en Nike sneakers.

Adres: Carrer de Marià Cubí, 41, 08006 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Alpaso sneakers is geopend op maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:30 uur met een kleine siësta tussen 14:00 en 17:00 uur.
Instagram: alpasosneakers

sneakershop Barcelona
Alpaso

9. Plugtown

Voor de mensen die van sneakers en streetwear houden (en geld te besteden hebben) is dit de sneakerwinkel om naartoe te gaan. Plugtown is een resell shop met een hoop unieke colorways op de planken. Met merken als Superme, BAPE, YEEZY en Nike x Off-White collabs is Plugtown een favoriet bij veel sneakerliefhebbers.

Adres: Carrer de Sant Pere Més Alt, 38, 08003 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Plugtown is geopend op maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 19:00 uur.
Instagram: plugtownbcn

Plugtown Barcelona
Plugtown

10. Footdistrict

Midden in de Gotische wijk van Barcelona vind je Footdistrict. De winkel heeft een unieke look en brengt sneakers en architectuur samen. De winkel is op zichzelf al een kunstwerk en dat geldt ook voor de items die Footdistrict verkoopt.

Adres: Carrer de la Lleona, 4, 08002 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Footdistrict is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 20.30 uur.
Instagram: footdistrict

sneakershop Barcelona
Footdistrict

11. Nike Store Barcelona

Het is bijna onmogelijk om een winkelgids te schrijven over sneaker winkels in welke wereldstad dan ook zonder een Nike Store te vermelden. Het sportmerk is uitgegroeid tot een van de grootste merken op het gebied van mode en sport. Op een klein stukje lopen van Plaça la Catalunya kun je de winkel bekijken en proberen je favoriete Nike items te vinden.

Adres: Pg. de Gràcia, 17, 08007 Barcelona, Spanje
Openingstijden: De Nike winkel in Barcelona is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur.
Instagram: Nike

Retail & Leisure International

12. Ci store

Als je op zoek bent naar sneakers die nog nieuwer dan nieuw zijn, is Ci Store de ideale plek voor jou. De store komt met een breed scala aan sneakers, verpakt in plastic en al. Van zeldzame collabs zoals Supreme x Louis Vuitton en de Nike x Travis Scott collab, alles is mogelijk bij de Ci Store in Barcelona.

Adres: C/ de Provença, 304, 08008 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Ci Store is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur.
Instagram: ciconceptstore

Ci store

13 Foot Locker Barcelona

Foot Locker is een van de bekendste sneakerwinkels met vestigingen over de hele wereld. Alle grote sneakermerken worden bij deze winkel verkocht, denk hierbij aan Nike, adidas en New Balance.

Adres: Pl. de Catalunya, 20, 08002 Barcelona, Spanje
Openingstijden: Foot Locker Barcelona is geopend op maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 21:00 uur.
Instagram: footlockerspain

The fashion industry