Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: 11 beste sneaker winkels in Parijs

18 januari 2024 10:00
Sneaker Shopping City Guide: 11 beste sneaker winkels in Parijs

In Europa zijn er een hoop grote steden waar jij de beste sneaker winkels kunt spotten. Van Parijs, tot aan Berlijn – in iedere stad vind je wel een store met de beste (deadstock) sneakers. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de 11 beste sneaker winkels in Parijs voor je op een rijtje gezet.

1. Sneakersnstuff Paris

We beginnen onze top 11 beste sneaker winkels in Parijs met de Europese retailer Sneakersnstuff (SNS). Sneakersnstuff is altijd op de hoogte van de laatste releases en heeft een handige app waar je je in kunt schrijven voor raffles van je meest geliefde sneakers. De retailer heeft in totaal zeven winkels over de hele wereld, waaronder eentje in de stad van de liefde, Parijs.

Adres: 95 Rue Réaumur, 75002 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00u tot 19:00u. Gesloten op zondag.
Instagram: @sneakersnstuff.paris

Sneakerwinkels Sneakersnstuff Parijs
Foto Sneakersnstuff

2. Footpatrol Paris

De Londense retailer Footpatrol kreeg in 2018 een vestiging in het Le Marais district, Parijs. De store is op loopafstand van iconische Centre Pompidou, een gebouw dat als inspiratiebron diende voor de Nike Air Max 1. De Footpatrol vestiging in Parijs is met zijn moderne uitstraling en muren vol sneakers zeker een winkel die niet mag ontbreken in je route. Naast winkel is de Footpatrol store ook een ontmoetingplaats voor sneakerliefhebbers in en rondom Parijs.

Adres: 45 Rue du Temple, 75004 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00u tot 19:00u. Zondag van 14:00u tot 19:00u.
Instagram: @footpatrol_paris

Footpatrol Parijs
Foto Footpatrol

3. Kith Paris

Misschien wel de meest iconische sneakerwinkel in Parijs; de vestiging van Kith. De store werd in 2021 geopend en wordt gekenmerkt door zijn luxueuze interieur. Naast sneakers vind je hier ook kleding, accessoires, boeken, kunstwerken en Kith’s eigen collectie. Ook heeft de winkel een eigen café waar je een koffietje kunt drinken.

Adres: 49 Rue Pierre Charron, 75008 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 10:00u tot 20:00u.
Instagram: @kith.eu & @sadellesatkithparis

Kith Paris
Beeld Kith
Kith Paris

4. Larry Deadstock

In hartje Parijs vind je de resell store Larry Deadstock, opgericht door Julien Ojea. De winkel is klein van formaat, maar groot in aanbod. Bij Larry Deadstock vind je naast de laatste releases ook OG grails, Bearbricks en Larry Deadstock merch. In 2023 kwam de store met een eigen boek ‘1,000 Deadstock Sneakers’, die tevens te verkrijgen is in de store.

Op het Instagram-account @larrydeadstock toont de shop welke sneakers er wekelijks binnenkomen. Naast de huidige locatie aan de Rue de Saintonge heeft de store sinds 2023 ook een spot in het warenhuis Printemps Haussmann & Deauville met voornamelijk damessneakers.

Adres: 65 Rue de Saintonge, 75003 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag tot en met donderdag van 14:00u tot 19:00u. Vrijdag tot en met zondag van 11:00u tot 19:00u.
Instagram: @larrydeadstock

Larry Deadstock Parijs
Foto’s Larry Deadstock

5. Starcow Paris

Starcow Paris is misschien wel de belangrijkste sneakerwinkels van Parijs. Gelegen tussen Centre Pompidou en Musée Louvre, is de store met zijn locatie een winkel die niet mag ontbreken in je lijstje. De winkel heeft naast een breed aanbod aan sneakers ook kleding van merken als Stüssy, The North Face, Patta en velen meer.

Adres: 62 Rue Saint-Honoré, 75001 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag: 14:00u tot 19:00u. Dinsdag t/m zaterdag: 11:00u tot 19:00u. Gesloten op zondag.
Instagram: @starcowparis

6. Opium Paris

Opium Parijs ligt op loopafstand van Starcow en heeft een grote selectie aan sneakers, accessoires en kleding. Bij Opium kun je de nieuwste releases scoren en meedoen met raffles van exclusieve sneakers. Opium Parijs is gespecialiseerd in basketbal items en heeft dan ook een breed aanbod in Air Jordan sneakers en kleding items. Daarnaast organiseert de store geregeld evenementen voor de community.

Adres: 19 Rue Pierre Lescot, 75001 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 11:00u tot 19:30u. Gesloten op zondag.
Instagram: @opiumparis

Opium Paris
Foto Opium Paris

7. Shinzo Paris

Een andere winkel in Parijs dat zich focust op de sport basketbal, is Shinzo. De winkel werd in 2001 opgericht en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een hotspot voor sport- en sneakerliefhebbers. Shinzo Paris heeft een breed aanbod aan YEEZY’s, Air Jordan’s en Nike sneakers. Ook vind je hier kleding van merken als The North Face, Carhartt WIP, Dickies en vele meer.

Adres: 23, 25, 27, 37, 39 Rue Étienne Marcel, 75001 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 10:30u tot 19:30u. Gesloten op zondag.
Instagram: @shinzo_paris

Shinzo Paris
Foto’s Shinzo Paris

8. STRUCTURE Paris

STRUCTURE Paris is dé plek voor streetwear fans. De store verkoopt exclusieve sneakers, kleding items en accessoires van hyped merken zoals Off-White, Supreme en Palace. Met een breed aanbod aan deadstock Yeezy’s, Nike Dunk’s en Air Jordan sneakers, is STRUCTURE Paris zeker een shop die je wilt bezoeken.

Adres: 12 Rue de Picardie, 75003 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 11:00u t/m 20:00u. Maandag en zondag: 14:00u tot 19:00u.
Instagram: @structure_paris

9. Supreme

New Yorks streetwear label Supreme heeft slechts een aantal vestigingen over de hele wereld. Eentje daarvan vind je in hartje Parijs. In de store vind je de laatste drops van Supreme – van kleding items tot aan accessoires en decks. De store heeft moderne uitstraling met op de muur een uniek artwork.

Adres: 20 Rue Barbette, 75003 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00u tot 19:00u. Zondag: 12:00u tot 18:00u.
Instagram: @supremenewyork

Supreme
Foto Supreme

10. NAKED Copenhagen

NAKED Copenhagen heeft sinds februari 2024 zijn deuren geopend in de historische wijk Le Marais in hartje Parijs. De nieuwe winkel heeft een onderscheidend uiterlijk, aangezien de historische buitenkant van het gebouw is behouden, maar het interieur een frisse look heeft gekregen met een subtiel botergeel tintje.

Voor alle vrouwen is deze winkel echt een must-visit! Het assortiment van NAKED CPH is namelijk geheel gericht op dames sneakers en kleding.

Adres: Gare St Lazare, 75009 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 11:00u tot 20:00u. Zondag: 11:00u tot 19:00u.

NAKED Copenhagen Parijs
Foto NAKED Copenhagen

11. Nike House Of Innovation Paris

Een van de beste Nike vestigingen vind je naar onze mening in Parijs. De Nike House Of Innovation Store ligt direct aan de Champs-Élysées en heeft drie verdiepingen. Naast de laatste releases en collecties kun je hier ook meer leren over Nike’s technologieën. Customize je eigen sneakers of accessoires, ontvang hardlooptips van Nike experts of boek een sessie met een personal shopper – niets is te gek bij de Nike House Of Innovation.

Adres: 79 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 10:00u tot 21:00u.

Nike House of Innovation
Nike House of Innovation
Foto Nike

Dit zijn de 11 beste sneaker winkels in Parijs die zeker het bezoeken waard zijn. Mocht je meer van dit soort items willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina. Vergeet ook niet Sneakerjagers op Instagram te volgen en blijf up-to-date van de laatste releases.