Upcoming

Sneaker Portrait // Howy. Stickabush a.k.a STAB

26 november 2019 14:00
Sneaker Portrait // Howy. Stickabush a.k.a STAB

Deze week hebben we onze vrienden van Stickabush a.k.a. STAB in de spotlight gezet. Als je al zo lang samenwerkt en dezelfde passie deelt, willen we natuurlijk ook graag met jullie delen wat onze partner retailers te zeggen hebben over hun dagelijkse sneakerleven. Misschien kende je Stickabush a.k.a STAB nog niet? Geen probleem, want dan kun je hier eenvoudig lezen wat de Premium Sneakershop uit Berlijn zo bijzonder maakt: Stickabush: De Premium Sneakershop uit Berlijn. En als je nog inspiratie nodig hebt voor een nieuw outfit, dan ben je hier op deze blog aan het juiste adres: Onze favoriete outfits bij Stickabush!

In onze categorie SNEAKER PORTRAIT by Sneakerjagers zijn we altijd op zoek naar de nieuwste sneakers, de coolste stijlen of de meest interessante persoonlijkheden. We brengen sneakerliefhebbers in beeld, vertellen over hun verhaal en hoe ze tot hun bijzondere sneakers zijn gekomen. Een goede mix van mensen zoals jij en ik, of insights vanuit de sneaker industrie. En omdat Howy Goitom als oprichter van Stickabush a.k.a STAB absoluut in de categorie Sneakerhead en interessante persoonlijkheid thuishoort, hebben wij hem voor jullie gesproken.


Stickabush

SNEAKER PORTRAIT || Howy Goitom || Oprichter  Stickabusch a.k.a STAB

Hallo, Howy! Wij stellen je graag voor aan Sneakerjagers Crowd. In Duitsland kennen sommige mensen je natuurlijk al, maar de Nederlanders willen je ook graag beter leren kennen 🙂Here we go, vertel ons iets over jezelf. Waar komt je vandaan en wat kunnen we over je te weten komen?

Nou, ik ben dus Howy, geboren in Eritrea en opgegroeid in Hamburg. Inmiddels woon ik al 10 jaar in mijn gekozen ‘Heimat’: Berlijn: 😉

Je bent  oprichter en eigenaar van Stickabusch, een premium winkel aan de Gipststraße in het prachtige Berlin Mitte. Wil je ons vertellen wat je werk zo interessant maakt?

Vooral de altijd interessante producten waarmee ik mag werken. Ik vind het ook interessant dat het een zeer uitdagende industrie is, die hierdoor nooit verveelt. In mijn dagelijkse werk word ik vooral gemotiveerd door de zeer gevarieerde klanten, met hun verhalen en hun passie voor onze producten. En het absolute pluspunt is dat ik niet om 06.00 uur hoef op te staan. 😁

Wat is het verhaal achter je passie voor sneakers?

Eigenlijk begon het allemaal met het verzamelen van hiphop platen. De covers van epmd, Eric B & Rakim, Gagstarr en alle hiphopartiesten hebben het voor elkaar gekregen. De sneaker & streetwear industrie is perfect gemaakt voor hiphop! Yo Mtv raps (overigens mijn absolute inspiratie voor deze muziek en de stijl) gaf me de rest. Eigenlijk is het hun fout;) Toen kocht ik mijn eerste Jordans zelf voor veel geld en de besparingen van mijn parttime baan. Vanaf dat moment was ik gegrepen. 

Wat is je absolute favoriete sneaker?

Nog steeds de Air Jordan 6 Black Infrared – mijn eerste Jordan!

Kun je ons een Berlijns sneakergeheim vertellen? Of wat betekent het dragen van sneakers in Berlijn?

Hier in Berlijn kun je met jouw sneakers in bijna elke club terecht. In andere steden in Duitsland moet je vaker nadenken over het dragen van sneakers en soms moet je terugvallen op je leren schoenen.

Last but not least zijn we nieuwsgierig: Wat vind je van de Nederlandse sneakerwereld?

Het is zeker een hele coole scène, ook op het gebied van muziekcultuur. Maar ik denk ook dat de Nederlandse sneakergemeenschap erg Nike georiënteerd is, zeg maar Hilversum 😉

Hartelijk dank Howy voor het super leuke gesprek! We kijken uit naar alle volgende ontwikkelingen! Als je Stickabush wilt volgen, volg dan Stickabush op Instagram. Of shop direct voor je favoriete sneaker in de Stickabush webshop.

The Turnover