Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker City Shopping Guide: de 9 beste sneaker shops in Wenen

3 augustus 2023 20:57
Sneaker City Shopping Guide: de 9 beste sneaker shops in Wenen

Als je op reis bent in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, kun je je verheugen op meer dan alleen indrukwekkende architectuur, muziek, kunst en cultuur. Want als je door Wenen slentert, langs de Stephansdom, paleis Schönbrunn en de Weense Staatsopera, kom je ook een aantal coole sneakerwinkels tegen. Wat is er nou leuker dan de hele dag winkelen en daarna stoppen om een hapje te eten in een van de beroemde koffiehuizen voor een Wiener Schnitzel of een stuk Sachertorte?

Om ervoor te zorgen dat je de perfecte winkelervaring hebt en geen enkele sneaker shop mist, hebben we hier de beste winkels voor sneakers en street style in Wenen voor je uitgezocht.

Syrup

Sinds de herfst van 2019 kun je de winkel vinden in het 1e district. Eerder voorzag de winkel sneakerfans al jaren online van eersteklas producten. Nu kun je ter plekke shoppen en genieten van een enorme selectie bijzondere sneakers en streetwear.

Hier vinden sneakerheads nieuwe exclusieve stukken voor hun collectie, maar vinden ook nieuwkomers in de scene en iedereen die gewoon een speciaal paar schoenen wil precies wat ze zoeken. De naam SYRUP heeft trouwens een heel speciale betekenis. Het staat voor een beweging, een generatie die haar leven verzoent met de fijnere dingen in het leven – als stroop op een pannenkoek.

Adres: Schulerstraße 15, 1010 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11:00-19:00, zaterdag en maandag 11:00-18:00.

Instagram: @syrup.at

Syrup Shop

SYRUP

Stil Laden

Sinds 2005 is de sneaker shop een belangrijke ontmoetingsplaats voor skateboarders, sneakerliefhebbers en mensen die graag buiten zijn. Talloze releases, feesten, exposities en videopremières hebben hier plaatsgevonden, waardoor de winkel een naam is geworden in de skatecommunity. Zowel skaters als alle andere sneakerliefhebbers vinden hier coole pasvormen en stijlen.

Adres: Lindengasse 51, 1070 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11:00-19:00, zaterdag 11:00-17:00

Instagram: @stil_skategoods

Stil Laden

Stil Skategoods

Hypeneedz

De Hyperneedz winkel ligt in het 6e district van Wenen, in de buurt van de Mariahilfer Straße, die bekend staat als de winkelstraat met veel coole winkels. In de directe omgeving van de winkel vind je talloze cafés, restaurants en bars die je perfect kunt combineren met een dagje winkelen.

Je kunt een ontspannen sfeer verwachten en een grote selectie merkproducten zoals Nike, adidas, Supreme, Palace en nog veel meer.

Adres: Rauhensteingasse 10, 1010 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m donderdag 12:00-19:00, vrijdag 10:00-19:00 en zaterdag 10:00-18:00

Instagram: @hypeneedz

Hypeneedz

Hypeneedz

Rag Shop

Rag Shop heeft een heel speciaal assortiment met eersteklas streetwear van authentieke merken die echt van de straat komen. Het is authentieke streetwear die het merk al sinds 1984 in Oostenrijk verkoopt! Het assortiment is persoonlijk en zorgvuldig voorgeselecteerd. Dit betekent dat je een unieke selectie van hoogwaardige stukken krijgt en gegarandeerd een nieuwe schat voor je collectie vindt.

Adres: Mariahilfer Str. 20, 1070 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11:00-19:00, zaterdag 10:00-18:00

Instagram: @ragshop

Rag Shop

RAG Shop Vienna

Dunk Shop

Als je langs de Naschmarkt loopt en nog steeds geen genoeg hebt van coole kicks en basketbalcultuur, kun je langsgaan bij de Dunk Shop. De winkel is ook gevestigd in de populaire winkelstraat in het 6e district.

De winkel is een basketbalspecialist met een breed assortiment merken die ook gebaseerd is op een goede samenwerking met de community, spelers en teams. Hier vind je alles wat basketbalfans zoeken, van sneakers en shirts tot basketballen en baskets.

Adres: Mariahilfer Straße 37, 1060 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10:00-19:00, zaterdag 10:00-18:00

Instagram: @dunkshop

Dunk Shop

Dunk Shop Austria

The 6th Floor

De 6th Floor in Wenen aan de Kärntnerstraße, vind je in het 1e district. Als je je dagje shoppen wilt combineren met een beetje cultuur, dan heb je hier de perfecte plek gevonden. Hier kun je een breed assortiment sneakers kopen van verschillende merken zoals Nike, adidas, PUMA en Converse, maar ook een aantal limited editions op de plaats waar Mozart zijn laatste jaren door bracht met het componeren van de “Zauberflöte”. De winkel is modern en stijlvol en heeft een ontspannen flair met geschiedenis in de lucht.

Adres: Kärntner Straße 19, Etage: The 6th Floor – Schuhe, 1010 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10:00-19:00, zaterdag 10:00-18:00

Instagram: @6allery

The 6th Floor

The 6th Floor

Solebox

Om bij Solebox in Wenen te komen, kun je de metrolijn U1, U2 of U4 nemen en uitstappen op station Karlsplatz. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de Neubaugasse, waar de winkel is gevestigd. Solebox staat bekend om bijzondere sneakers en high-end merken en heeft veel streetwear voor je.

Adres: Jasomirgottstraße 6, 1010 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m woensdag 10:00-13:00, donderdag & vrijdag 10:00-20:00 uur, zaterdag 10:00-18:00.

Instagram: @solebox

Solebox Wien

SOLEBOX

Footsteps

De Footsteps sneakerwinkel ligt in het centrum van Wenen en kan perfect worden gecombineerd met een korte sightseeingtour. Om de hoek vind je de Stephansdom, de Hofburg en het Prater. De winkel wordt gekenmerkt door een moderne, minimalistische stijl. De sneakers staan hier duidelijk op de voorgrond. Dus als je op zoek bent naar bijzondere kicks, zul je ze hier zeker vinden.

Adres: Fleischmarkt 12a, 1010 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11:00-19:00, zaterdag 11:00-18:00

Instagram: @footsteps.vienna

Foootsteps

Sneak In

De Sneak In Shop aan de Westbahnstraße 16 in het 7e district van Wenen biedt een bijzondere winkelervaring. Wat de winkel speciaal maakt, is dat je er een grote selectie zeldzame sneakermodellen vindt die vaak moeilijk te vinden zijn in andere winkels en het lekkere eten dat je er krijgt. Omdat sneaker shoppen hongerig maakt, krijg je hier niet alleen bijzondere kicks, maar kun je er ook brunchen of koffie drinken. Sneak In Vienna heeft ook een unieke collectie vintage sneakers uit de jaren 80 en 90, die erg populair zijn bij verzamelaars en sneakerfans.

Adres: Siebensterngasse 12, 1070 Wenen, Oostenrijk

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 09:00-16:00, zaterdag 10:00-02:00

Instagram: @sneakin_vienna

Sneak IN Wien

ces`t design austria

Dit was onze topselectie van sneakerwinkels in Wenen. De stad bied je de mogelijkheid om de aankoop van je nieuwe sneakers te combineren met een perfecte mix van cultuur, geschiedenis, winkelen en entertainment. Zo word je aankoop een onvergetelijke ervaring.

Als je meer steden wilt ontdekken en wat insidertips nodig hebt, moet je zeker al onze Sneaker City Shopping Guides bekijken. Hier vind je altijd de beste sneakerplekken voor je stedentrip.