Skip to content
Editorial

Slip-On Vans en tracksuits erg populair door Netflix hitserie ‘Squid Game’

8 oktober 2021 17:59
Slip-On Vans en tracksuits erg populair door Netflix hitserie ‘Squid Game’

Sinds de serie ‘Squid Game’ is uitgebracht, zijn Slip-On Vans en tracksuits erg gewild. Hieruit bestaan de outfits van de personages uit het verhaal. De Zuid-Koreaanse serie is in korte tijd erg populair geworden en dit is terug te zien in de online zoekopdrachten wereldwijd.

Squid Game

Op 17 september 2021 kwam de serie ‘Squid Game’ uit op Netflix. In deze Zuid-Koreaanse dramaserie is te zien hoe een groep mensen hun leven riskeren in een overlevingsspel genaamd ‘Squid Game’. In dit spel kunnen de deelnemers 45,6 miljard won (33 miljoen euro) winnen.

Het overlevingsspel bestaat uit zes verschillende spellen. Deze uitdagingen lijken op het eerste gezicht erg onschuldig en kunnen als kinderspellen beschouwd worden. Zo begint de serie met een grote pop dat ‘Green Light, Red Light’ speelt met de deelnemers. Dit spel kan vergeleken worden met ‘Annemaria Koekoek’. Al gauw wordt duidelijk dat de spelers niet zomaar ‘af’ zijn wanneer ze een spel verliezen, maar dat de deelnemers worden geëlimineerd wanneer ze afgaan.

Hitserie

In korte tijd is de Netflix serie een grote hit geworden. De serie is nog geen maand online en staat in 90 landen al op nummer 1 in de Netflix top 10. De serie heeft miljoenen kijkers wereldwijd en dat terwijl het idee 12 jaar lang is afgewezen. Zo vertelde reggisseur Hwang Dong-hyuk in The Korean Times dat het script in 2008 al klaar lag, maar dat het idee volgens verschillende platforms te gewelddadig zou zijn. Het schrijven van de serie heeft een tijdje stilgestaan toen Dong-hyuk zijn laptop moest verkopen wegens geldproblemen.

Squid Game regisseur Hwang Dong-hyuk
Squid Game regisseur Hwang Dong-hyuk (links) l Foto van Netflix

Twee jaar geleden werd het idee opgepikt door Netflix. Het Amerikaanse platform heeft in de afgelopen jaren meer interesse getoond in de Zuid-Koreaanse filmwereld en ging graag met Dong-hyuk in zee. Dit werd goed beloond en in korte tijd is de serie razend populair geworden. Evenals de acteurs en kledingitems in ‘Squid Game’.

Zo kondigde Louis Vuitton op 6 oktober 2021 aan dat hoofdrolspeelster HoYeon Jung is begonnen als global ambassador bij het high-end merk.

Tracksuits en Slip-Ons

De personages in de serie dragen allemaal dezelfde outfit. Deze bestaat uit een teal-kleurig tracksuit en een paar witte Slip-Ons. Ook de rode bewakerspakken en het masker van de ‘Frontman’ doen het goed. Vooral met Halloween om de hoek, gaan deze items al helemaal viraal.

Zo is het groene pak met de spelersnummers op webshops als Amazon te verkrijgen. Databank Lyst kwam 6 oktober 2021 met data rondom zoekopdrachten die opdoken nadat de serie online kwam. Zo zouden de wereldwijde zoekopdrachten rondom ‘retro-inspired tracksuits’ met 97% gestegen zijn.

Squid Game Netflix
De groene tracksuits in Squid Game l Foto van Netflix

Ook de witte Vans Slip-On kreeg veel aandacht. Het bureau meette een stijging van 145% in de wereldwijde zoekopdrachten naar het model. Witte genummerde t-shirts stegen met 35% en de rode bewakerspakken met 62%. De tracksuits van de deelnemers in de serie kleuren teal en ook deze kleur had een stijging van wel 130%.

Vans Classic Slip-On

VN000EYEW00 · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders

Squid Game Halloween outfit

Met Halloween eind oktober, zijn deze ‘Squid Game’ outfits erg in trek. Het is niet de eerste keer dat een Netflix serie als inspiratiebron dient voor kostuums. Zo waren de outfits uit de Spaanse serie ‘La casa del Papel’, dat in 2017 op Netflix verscheen, ook een groot succes tijdens Halloween.

Je hebt nog eventjes om je ‘Squid Game’ kostuum bij elkaar te sprokkelen, al zal je hoogstwaarschijnlijk niet de enige zijn met dit idee. Daarnaast zijn de eerste berichten over een mogelijk tweede seizoen naar buiten gekomen, maar dit is nog niet bevestigd door Netflix.

Mocht je meer van dit soort artikels en items lezen, neem dan een kijkje tussen de andere blogs op onze website. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates.