Skip to content
Upcoming

Slam Jam en Converse geven samen de Chuck 70 een make-over

12 april 2019 13:26
Slam Jam en Converse geven samen de Chuck 70 een make-over

Het is niet de eerste keer dat Slam Jam en Converse een samenwerking aangaan. Ook dit keer hebben ze samen weer voor een paar heerlijke sneakers gezorgd. De Converse Chuck 70 ‘Reconstructed’ is hiervan het resultaat. De sneakers zijn vanaf maandag 15 april verkrijgbaar via de website van Slam Jam.

De details

Slam Jam en Converse komen met twee paar ‘Reconstructed’ sneakers. Het ene paar is zwart met navy blauw, de ander wit met beige. De donkere colorway lijkt vanaf de toebox tot aan de hiel doorgesneden te zijn en vervolgens weer aan elkaar gestikt met grove steken. De Buitenste zijkant van deze sneaker is zwart met een clean witte toebox en zool, terwijl de andere zijkant juist navy blauw is met een crème kleurige toebox en zool. De lichte colorway lijkt juist van zijkant naar zijkant doorgesneden en weer vastgemaakt. Hierbij is het voorste gedeelte van de sneaker in de kleur beige en het achterste deel in het wit.

Door het gebruik van grove steken op de plekken waar de twee delen bij elkaar komen krijgt de sneaker een soort Frankenstein look. Deze stiksels vind je overigens ook terug rondom het Converse logo. Dit logo is namelijk vast gezet met 4 grote steken. Opvallend aan beide sneakers, is de outsole. Deze is namelijk in twee verschillende kleuren. Bij de donkere colorway loopt de gum outsole in de herkenbare kleur over naar zwart. Bij de lichte colorway loopt dit juist over naar roze.

Vooraf aan de online release op maandag 15 april zullen de sneakers morgen, 13 april, al verkrijgbaar zijn bij de Converse Studio 70 pop-up in Milaan. Wil jij deze release niet missen? Houd dan de releasekalender goed in de gaten!


slam converse chuck 70 reconstructed release
slam converse chuck 70 reconstructed release

slam converse chuck 70 reconstructed release
slam converse chuck 70 reconstructed release
Images by: Converse