Skip to content
Brand

Scoor deze Birkenstock modellen nu met korting bij Footshop

21 augustus 2023 20:42
Scoor deze Birkenstock modellen nu met korting bij Footshop

Het merk Birkenstock is een traditioneel bedrijf dat meer dan 230 jaar geleden werd opgericht in Hessen. De slippers zijn vandaag de dag nog steeds een klassieker. De modellen zijn overal te zien, voornamelijk in de zomer. We hebben een mooie selectie Birkenstocks samengesteld voor deze zomer 2023 die je momenteel bij Footshop met korting kunt krijgen.

Ontvang 13% korting op alle Birkenstocks (en vele andere artikelen) met de exclusieve kortingscode ‘SNEAKERJAGERS13‘. Let op: de code kan niet gebruikt worden op sale artikelen.

De geschiedenis van Birkenstock

Laten we eerst even naar de geschiedenis van het merk kijken. Birkenstock werd in 1744 opgericht door meester-schoenmaker Johann Adam Birkenstock. Hij begon met een schoenmakerij in het stadje Langen-Bergheim in Hessen en ongeveer honderd jaar later werden er twee gespecialiseerde schoenenwinkels geopend in Frankfurt am Main.

In de eerste helft van de 20e eeuw ontwikkelde de nakomeling Konrad Birkenstock het ‘blauwe voetbed’, min of meer een orthopedische schoen. Na de Tweede Wereldoorlog vond een andere afstammeling, Carl Birkenstock, het eerste flexibele kurken voetbed uit. Deze kenmerkende zool is vandaag de dag nog steeds in het assortiment van het merk te vinden.

Alle foto’s: Birkenstock

In de jaren 60, tijdens de hoogtijdagen van de hippiebeweging, kreeg het merk er veel hippiefans in de VS bij. Na verloop van tijd werden de slippers en schoenen de werkschoenen van dokters of de schoenen voor thuis en vrije tijd van mensen zoals jij en ik.

Birkenstock

Birkenstocks bij Footshop

Zoals eerder vermeld werd, kun je momenteel profiteren van 13% korting op alle Birkenstocks (en alle andere kicks sneakers uit de collectie). Het enige wat je nodig hebt, is de exclusieve Sneakerjagers kortingscode ‘SNEAKERJAGERS13‘. Deze code is geldig op een groot aantal producten, maar niet op sale artikelen.

Hieronder laten we je onze favoriete Birkenstocks bij Footshop zien.

Arizona BS

De Birkenstock Arizona is een slide met twee banden die over de wreef lopen. Elke band heeft een gesp waarmee je de pasvorm kunt aanpassen. Het kenmerkende ontwerp en het comfortabele voetbed hebben van de Arizona een iconische schoen gemaakt.

Boston Micro Fiber

De Birkenstock Boston heeft een klomp-achtig silhouet dat gemakkelijk aan te trekken is. Het model biedt grip en comfort. Net als de Birkenstock Arizona heeft ook de Boston het kenmerkende anatomisch gevormde kurk-latex voetbed.

Madrid EVA

De Birkenstock Madrid EVA is een variant op de populaire Birkenstock schoen die gemaakt is van het materiaal EVA, oftewel ethyleenvinylacetaat. Het ontwerp is vrij eenvoudig. De gesp met enkele band kan worden aangepast.

Arizona VL

Deze Arizona is gemaakt van zeemleer, dit is een leersoort dat is gelooid op basis van oxideerbare vetten. Het is kenmerkend zacht, absorberend en gemakkelijk schoon te maken. Perfect voor de zomer dus!

Kyoto VL

De Kyoto VL heeft ook een band die aan de voet kan worden aangepast. Net als bij de andere Birkenstocks vinden we een anatomisch gevormd voetbed dat de vorm van de voet volgt.

Arizona BFBC

Deze Arizona valt op door het bovenmateriaal dat gemaakt is van Birko-Flor, een huidvriendelijk, scheurvrij en onderhoudsvriendelijk synthetisch materiaal. De binnenzool is van microvezel.

Madrid BF

In tegenstelling tot de Madrid EVA, heeft deze Madrid BF Slide een Birko-Flor bovenwerk en een leren binnenzool. De gesp is ook verstelbaar, zodat de slipper beter past.

Milano BF

De Birkenstock Milano is een klassieke sandaal met een open voorkant en verschillende verstelbare bandjes. De Milano BF behoudt dit ontwerp en gebruikt Birko-Flor materiaal voor het bovenwerk.

Boston Suede Leather

Deze variant van de Birkenstock Boston heeft een suède bovenwerk. Het model heeft een diepbruine kleur. Op de wreef is een gesp geplaatst.

Birkenstock x Ader Error Milano Tech

De Birkenstock x Ader Error Milano Tech heeft een uniek design. Het model is in samenwerking met Ader Error ontworpen en heeft een moderne look. Ook bij dit silhouet kun je de bandjes naar wens verstellen. De slide is momenteel in de aanbieding, dus wees er snel bij!

Nog niet jouw favoriete silhouet tegengekomen? Neem dan snel zelf een kijkje bij Footshop! Zoals eerder vermeld, kun je momenteel 13% besparen op alle Birkenstock modellen en andere stijlen bij het gebruiken van de kortingscode SNEAKERJAGERS13. Let op: de code is niet geldig op sale artikelen.

Op Instagram laten we je trouwens ook manieren zien om Birkenstocks en andere slides of sneakers te combineren. Kijk op @sneakerjagers_womens of @outfitsbysneakerjagers!